Будуємо стратегію фандрайзингу і руйнуємо міфи!

20201204 110831

4 грудня відбувся другий вебінар серії бізнес-заходів Запорізької торгово-промислової палати у рамках проєкту «Кластер «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» (реалізується в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу).
Мова йшла про фандрайзинг – залучення ресурсів.

Спікерка заходу - Ольга Маліхатко, голова громадської організації «ІНГРІВ»; приватна підприємниця, сертифікована бізнес-тренерка Міжнародної організації праці ILO, фасилітаторка та тренерка з організаційного розвитку громад Корпусу Миру США в Україні (TCF CD) зазначає:
«Фандрайзинг мовою бізнесу – це продаж. Що і кому ми продаємо? Ми продаємо рішення проблеми (соціальної, економічної). У свою чергу, донор має бути зацікавлений, щоб ця проблема була вирішена».
Під час вебінару вивчали види та джерела фандрайзингу, фандрайзингові інструменти, технології збору ресурсів, джерела пошуку ресурсів, актуальні грантові програми для бізнесу.
Учасники дізналися основні правила написання проєктів, розглянули благодійні і розвиткові види проєктів, проаналізували шляхи пошуку інвесторів.
Ольга Маліхатко радить шукати інвесторів під час участі у конференціях, бізнес-форумах та інших заходах, бути помітними і активними, отримувати рекомендації. Серед джерел залучення ресурсів – банки, інвестори, спонсори і меценати, конкурсні програми, гранти, державні організації, програми.

Серія бізнес-сесій і навчальний заходів продовжується.
10 грудня відбудеться бізнес-сесія на тему: «Інтернаціоналізація та експорт – ролі та можливості кластерних організацій».
Про переваги кластерів у виході на міжнародні ринки поговоримо з представниками Харківського ІТ-кластеру, Кластеру автопрому «Закарпаття», ГО «Український органічний кластер», Львівського ІТ-кластеру. Власним досвідом поділяться і представники Запорізького кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування».
11 грудня – вебінар «Як побудувати модель ефективного виробництва».
14 грудня – бізнес-сесія «Покращення операційної ефективності промислових підприємств МСБ»
Реєстрація:
https://forms.gle/MC1TsuASsZB2p45T6 <https://forms.gle/MC1TsuASsZB2p45T6>

Початок об 11.00
тел.: 050-484-11-97
е-mаіl: oso@ссі.zр.uа
Довідково
Проєкт «Кластер «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування» реалізується Запорізькою торгово-промисловою палатою в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32