УКРАЇНА-ТУРЕЧЧИНА: НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ СПІВПРАЦІ

Туреччина20 серпня відбувся онлайн-форум  за участю керівництва Торгово-промислової палати України, представників регіональних ТПП, заступників міністрів торгівлі та очільників дипломатичних місій обох країн, а також представників бізнесу.

Під час зустрічі були висвітлені найближчі перспективи та пріоритетні напрями українсько-турецького економічного співробітництва.

Довідково:

Республіка Туреччина посідає четверте місце у ТОП-10 країн, до яких активно експортується українська аграрна продукція, та друге — серед країн, з яких імпортує Україна.

За 2019 р. торговельний обіг товарами між Україною та Туреччиною збільшився порівняно з минулим періодом на 22,3% і становив 4,973 млрд. дол. США.

Основними статтями експорту до Туреччини у 2019 р. були: чорні метали – 29,2%; зернові культури – 27,4%; залишки і вiдходи харчової промисловості – 8,8%; насіння і плоди олійних рослин – 17,8%.

За експертними оцінками, загальний обсяг турецьких інвестицій в Україну з урахуванням фінансових ресурсів, залучених через банківські структури та спільні підприємства, які розташовані у третіх країнах, складає близько 3 млрд. дол. США.

Представники українського бізнесу мали можливість особисто познайомитись з очільниками міжнародних об'єднань і потенційними партнерами та отримати корисну інформацію щодо роботи на ринку Туреччини, зокрема каталог з контактами турецьких бізнес-організацій. Також учасники могли презентувати продукцію чи послуги своїх компаній.

Після пленарної частини було організовано три секторальні робочі групи у сферах «Сільське господарство і харчова промисловість», «Енергетика» й «Інфраструктурні проєкти», в яких компанії провели прямі переговори з потенційними партнерами.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32