broker tamojnya zaporozhzhye eur1

СИМФОНІЯ КОЗАЦЬКОГО КРАЮ ЗАЛУНАЄ І СЬОГОДНІ

Запорізька торгово-промислова палата виступає ініціатором музично-культурного проекту – запису та видання диску класичної музики «Симфонія козацького краю» у виконанні Запорізького симфонічного академічного оркестру під керівництвом народного артиста України диригента В’ячеслава Реді.
Збірник стане продовженням серії «Музична скарбниця Запорізького краю», перший з яких – альбом «Симфонія Хортиці» – виданий у 1997 році.
Як зазначає В’ячеслав Редя, такі творчі доробки ще раз підкреслюють статус Запоріжжя не тільки як індустріального центру, але й міста з високою культурою.
Збірник складається з творів світової класики. «Симфонія козацького краю» представлена творами П. І. Чайковського: симфонічною баладою «Воєвода» (за однойменним твором А. Міцкевича), до уваги слухачів – «Пляска скоморохов» з музики до весняної казки О. М. Островського «Снегурочка», концерт для фортепіано з оркестром № 1 та фінал «Української» симфонії № 2. Вирішальним під час вибору творів стала присутність національних мотивів, що вдало передають ментальність українського краю, його особливий музичний колорит.
Соліст – лауреат міжнародних конкурсів, зокрема - конкурсу ім. С. В. Рахманінова молодий піаніст Олександр Сінчук. До речі, лише 5 років тому він виступав учасником  традиційного фестивалю дитячого та юнацького виконавчого мистецтва «Акорди Хортиці», що проходить за ініціативи В’ячеслава Реді, а сьогодні ім’я 22-річного виконавця вже достатньо відомо знавцям та прихильникам класичної музики.
Вже проведена робота з запису музичного матеріалу для майбутнього диску. З Запорізьким симфонічним академічним оркестром працювала Студія звукозапису Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра.
Підводячи перші підсумки, музиканти наголошують, що під час звукозапису старалися не сподіватися на високотехнологічні можливості монтажу, а прагнули виконати обрані твори якомога якісніше, передати емоційний стан, настрій.
В’ячеслав Редя сподівається, що диск сподобається публіці, а тоді можна й замислитися над продовженням серїї, можливо, вже за участю сучасних українських композиторів.

Презентація запорізького краю через музичне сприйняття, підтримка митців Запоріжжя – такі основні завдання музичного проекту, до релізації якого Запорізька торгово-промислова палата запрошує долучитися потенційних спонсорів, меценатів, небайдужих до слави нашого регіону.
Додаткова інформація за тел. (061)233-11-72.

Довідково:

ЗАПОРІЗЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР

Восени 2011 року Запорізький симфонічний академічний оркестр відзначатиме 55-річний ювілей. З 1987 року оркестр очолює В’ячеслав Редя – народний артист України.
Життя колективу сповнене яскравими художніми подіями: участь у міжнародних фестивалях, творча співдружність з вітчизняними та зарубіжними композиторами, диригентами, солістами, прем’єри значних симфонічних творів українських та західних композиторів, створення оригінальних різножанрових програм, унікальна за змістом робота з дитячою аудиторією, гастрольні турне країнами Західної Європи.
 Поряд з ветеранами працюють талановиті молоді митці. Щорічно оркестр має понад 80 концертних виступів.
Симфонічний оркестр є гордістю Запоріжжя та гідним представником України та національного музичного мистецтва за кордоном.

ЗАПОРІЗЬКА ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВА ПАЛАТА
Запорізька торгово-промислова палата сьогодні – активний учасник процесу управління і розвитку краю, ініціатор цілого ряду проектів у сфері розширення торгово-економічних відносин, підприємницької діяльності, ресурсозбереження, соціальної сфери.
Дбаючи про економічні інтереси, виступаючи центром ділового співробітництва регіону, сприяє підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної продукції, її просуванню на нові ринки, регіональної упізнаваності. Презентуючи Запорізький край, Торгово-промислова палата не стоїть у стороні від культурних, благочинних проектів, виступає їх ініціатором.
Ми завжди раді об’єднати усіх небайдужих до піднесення іміджу нашого краю. Разом ми можемо більше!