1 min23 червня, у рамках свого першого візиту до регіону, Запорізьку торгово-промислову палату відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні пан Етьєн де Понсен.

Питання розвитку бізнес-співпраці французьких та українських компаній стало одним із головних під час зустрічі з президентом Запорізької ТПП Володимиром Шаміловим.

Пан Посол Етьєн де Понсен зазначив, що серед французьких підприємств зростає інтерес до співпраці з регіонами України.

Зокрема, сторони обговорили можливості державно-приватного партнерства, що може стати дієвим інструментом для здійснення проєктів у сфері інфраструктури, енергетики, інших галузях. Саме у реалізації інвестиційних проєктів на умовах концесії зацікавлений французький бізнес.

Краще познайомитися з регіоном і Запорізькою палатою допомогла презентація, під час якої почесний гість детальніше дізнався про економічно-промисловий потенціал області, діяльність Запорізької ТПП з підтримки бізнесу Запорізької області, реалізацію міжнародних програм.

Президент ЗТПП Володимир Шамілов акцентував увагу на діяльності Палати щодо надання послуг з розробки систем управління бізнесом у відповідності з міжнародними стандартами. А також – наголосив на важливості освітньої функції Палати, а саме – надання знань у сфері підприємництва, фінансів, підвищення кваліфікації.

«Ми зацікавлені налагодити взаємовідносини з французькими організаціями, які теж надають такі послуги. Зокрема, досвід бізнес-шкіл Франції був би дуже цінним для нас», - зазначив Володимир Шамілов.

Пан Посол відзначив важливість цих напрямів і висловив підтримку щодо налагодження такої двосторонньої співпраці.

На завершення зустрічі президент Запорізької ТПП запросив почесного гостя, а також - передав запрошення представникам посольства, французьких компаній, до участі в конгресно-виставкових заходах Запорізької ТПП, що мають відбудитися восени у виставковому центрі «Козак-Палац»: Запорізькому промисловому форумі (8-10 вересня) і Міжнародному форумі «Еко Форум-2020» (15-17 жовтня).

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32