Відбувся перший вебінар з серії "Антикризова платформа"

zoom1006 1Запорізька торгово-промислова палата разом з провідними українськими експертами відкрила серію безкоштовних навчально-консультаційних заходів для бізнесу, що реалізується за проєктом «Антикризова платформа «Єднаємо бізнес Запорізького регіону – перемагаємо кризу разом!» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Проєкт стартував 10 червня. Першими темами для онлайн-обговорення стали форс-мажорні обставини та зовнішньоекономічний контракт-2020.

Протягом двох днів представників запорізьких підприємств консультував Микола Ларін, директор, голова Ради ТОВ «Асоціація експортерів та імпортерів», експерт у галузі міжнародної торгівлі. Спікер зазначає:
«У зв’язку з пандемією COVID-19 особливої актуальності набула тема засвідчення форс-мажорних обставин, що здійснює Торгово-промислова палата України. Під час вебінару ми розглянули два аспекти: внутрішні договори і зовнішньо-економічна діяльність. Щодо ЗЕД-контрактів – детально зупинилися на правилах їх укладання з вигодою для себе у нових умовах, яким має бути застереження у договорі щодо форс-мажору, ознайомилися з закордонною практикою».
11 червня вебінар був присвячений зовнішньоекономічним контрактам і умовам роботи бізнесу в реаліях пандемії. Микола Ларін наголошує, що великою підтримкою для бізнесу стало набуття чинності з 1 січня 2020 року нових правил Інкотермс 2020. Спікер надав практичні рекомендації до застосування правил Інкотермс 2020, ознайомив з особливостями їх дії в Україні, ризиками при укладанні та виконанні експортних та імпортних контрактів.
Програми онлайн-заходів розраховані на представників мікро-, малого та середнього бізнесу Запорізької області, органи місцевого самоврядування, що працюють з бізнесом, громадські організації.

Вебінари відбуватимуться до 3 липня. Зокрема, учасникам запропоновані наступні теми:
- Актуальні управлінські рішення;
- Користування податковими сервісами онлайн. Новації законодавства для малого та середнього бізнесу;
- Ефективні навики роботи менеджера з продажу;
- Фандрейзинг та гранти VS наслідки пандемії: нові проблеми та виклики;
- Експорт після карантину: як диверсифікувати ризики та на що звертати увагу;
- Транскордонна торгівля в КНР –- можливість оминути всіх посередників. Новий тренд експорту до КНР.
Серед спікерів та спікерок:
- Микола Ларін, директор, голова Ради ТОВ «Асоціація експортерів та імпортерів»,, експерт у галузі міжнародної торгівлі;
- представники ГУ ДПС у Запорізькій області;
- Юлія Плієва, СЕО Apple Consulting®;
- Ольга Свєтова, сертифікована тренерка бізнес-програм, професійна коучиня;
- Світлана Олєйнікова, генеральна директорка “Synergy Development Consulting”;
- Євгенія Литвинова, Президент / CEO / Аналітикиня Клубу експортерів України.

Ознайомитися з календарем заходів:

Теми_вебінарів.doc

За умови попередньої реєстрації за посиланням.

Місце проведення: online-платформа ZOOM (інформацію до входу буде надіслано зареєстрованим учасникам).

Початок всіх вебінарів об 11.00, тривалість - 1,5 години.

Додаткова інформація за тел.: +380 (61) 233 11 72, моб.: +380 (50) 484 11 97, e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.">

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32