Онлайн-семінар для роз’яснення оновленого Закону «Про публічні закупівлі»

1 114 травня відбувся онлайн-семінар, присвячений змінам до Закону України «Про публічні закупівлі», що вступили в дію з 19 квітня 2020 року. До участі у заході навчальний центр «ТПП-Академія» і Мелітопольське відділення Запорізької торгово-промислової палати запросили членів тендерних комітетів, уповноважених осіб, які безпосередньо займаються плануванням закупівель, організацією і проведенням тендерів, звітуванням щодо укладених договорів.

Представників організацій-замовників Запоріжжя та Мелітополя консультував Віктор Кіт, фахівець-практик, консультант у сфері публічних закупівель, юрист, м. Київ.

Зокрема, учасники мали змогу отримати фахові роз’яснення у питаннях щодо організації закупівельної діяльності замовника, роботи тендерних комітетів та уповноважених осіб в нових умовах з урахуванням змін до Закону «Про публічні закупівлі».

Увага була приділена плануванню закупівель, порядку визначення предмета закупівель, особливостям вибору процедур, а також - складанню річного плану та внесення до нього змін, застосуванню електронних каталогів.

Крім цього, у ході онлайн-семінару розглянуто такі питання:

• спрощена процедура закупівлі, алгоритм проведення процедури;
  • відкриті торги як основна процедура, вимоги до проведення відкритих торгів з урахуванням внесених змін;
  • тендерна документація, підготовка та зміст тендерної документації, ключові вимоги до неї;
  • порядок проведення переговорної процедури закупівлі та випадки для її застосування, зміни в проведенні переговорної процедури;
  • оскарження процедур закупівлі, плата за подання скарги, строк подання та розгляду скарг, дії замовника при оскарженні та наслідки невиконання рішень органу оскарження;
  • договір про закупівлю, основні вимоги до договору про закупівлю та внесення змін до нього;
  • звіт про виконання договору про закупівлю;
  • державне регулювання та контроль у сфері закупівель та органи, які його здійснюють;
  • порядок здійснення моніторингу процедур публічних закупівель;
  • відповідальність за порушення законодавства про публічні закупівлі.

Нагадаємо, 28-29 квітня вже відбувся корпоративний онлайн-семінар на тему оновлених положень цього Закону. Експертом заходу виступила практикуючий консультант у сфері публічних закупівель Галина Кауніна. Таким чином навчальний центр Запорізької торгово-промислової палати «ТПП-Академія» продовжує серію освітніх заходів для учасників та замовників державних закупівель.

Консультації за телефонами: (050) 668-62-24, (097) 438-08-78 (м. Запоріжжя, навчальний центр "ТПП-Академія" Запорізької ТПП), (050) 486-02-96 (м. Мелітополь, Мелітопольське відділення ЗТПП)

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32