Сертифікат про форс-мажорні обставини для орендарів та орендодавців: як і в якому випадку можна отримати

Raschet dokhodnosti pribyli arendyДля отримання сертифікату про форс-мажорні обставини у випадку неможливості використання (або надання у використання) приміщення оренди тих об’єктів, які передбачені карантинними обмеженнями, суб’єкт господарювання може звернутися до Запорізької торгово-промислової палати.

Для отримання сертифікату до Запорізької ТПП необхідно надати наступний пакет документів:

1.      Заповнену заяву для засвідчення форс-мажорних обставин за договірними зобов’язаннями (форма заявки додається). Звертаємо увагу, що в пункті заяви «найменування зобов’язання» вказувати – неможливість використання об’єкту оренди (для орендаря) (або неможливість надання об’єкту оренди (для орендодавця)), але не вказувати – неможливість сплати орендної плати.

2.      Копія договору оренди.

3.      Копія наказу (або розпорядження) про призупинення роботи підприємця (підприємства) із зазначенням причин такого призупинення.

4.      Копія листа-повідомлення контрагента про неможливість виконувати свої зобов’язання за договором.

Суб’єкти малого підприємництва та ФОП для підтвердження статусу малого підприємництва додають до пакету документів:

- ФОП надає свідоцтво про державну реєстрацію (або Виписку з ЄДРПОУ);

- суб’єкти господарювання інших організаційно-правових форм - свідоцтво про державну реєстрацію (або Виписку з ЄДРПОУ) та документи, що підтверджують СПМ (дані документи зазначені у формі Заявки).

Зразок Заяви про засвідчення форс-мажорних обставин додається:
ЗАВАНТАЖИТИ

Контакти:

Тел. 095-234-85-00, 050-484-95-10

e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

logo international trade centre 01