Запорізькі підприємці вивчали особливості державних закупівель в ЄС

IMG 695915 листопада у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся другий тренінг для бізнесу у рамках проєкту «Бізнес-акселератор, сфокусований на експортоорієнтованих МСП» (Комплексна програма розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2019 – 2020 роки). У заході взяли участь керівники, спеціалісти малих та середніх підприємств регіону, що представляють агропромисловий комплекс, машинобудування, металургію, харчову промисловість.

Головною темою тренінгу стали державні закупівлі в ЄС. Ведуча курсу – бізнес-тренер, президент Клубу експортерів України Євгенія Литвинова зазначає:

-        Державні закупівлі в ЄС – це один із найбільших ринків державних закупівель у світі. Компанії, що прагнуть брати участь у ньому, повинні ретельно підготуватися. Адже це дуже конкурентний ринок, де учасники тендерів мають відповідати ряду обов’язкових критеріїв. Зокрема, це прийняття політики недискримінації на підприємстві, енергетичні, екологічні вимоги.

Важливо для компаній – знайти свій майданчик, саме ті тендери, які відповідають діяльності компанії. Відтак протягом тренінгу вивчали види державних закупівель в ЄС, розбиралися, де саме розміщує інформацію потенційний покупець, аналізували юридичні аспекти, вимоги до компаній-учасників, майданчики для державних закупівель.

Нагадаємо, перший тренінг був присвячений першим крокам експортних операцій. У тренінгу взяли участь понад 50 представників компаній регіону, що тільки починають або планують у майбутньому експортну діяльність.

Також у рамках проєкту для всіх учасників підготовлені секторальні експортні дорожні карти – аналітично-інформаційні документи, що стануть у нагоді під час планування та здійснення експортної діяльності.

tppbizedu4