Як залучити додаткові ресурси для розвитку бізнесу - навчали на тренінгу

IMG 6821У Запорізькій торгово-промисловій палаті завершився курс навчання для підприємців, присвячений секретам фандрейзингу. «Як отримати гроші, які не потрібно повертати», - таке провокаційне питання було винесено у назву тренінгу, що об’єднав представників різних сфер бізнесу, які прагнуть не тільки знати, але й використовувати можливості грантового фінансування. Захід організовано Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

Тренер – Світлана Олєйнікова, генеральний директор консалтингової компанії “Synergy Development Consulting”, експертка з фандрейзингу, розвитку соціальних, культурних і бізнес-проєктів розповідає:

-          Ми говоримо про те, що фандрейзинг – це не просто гроші, які можна залучити для реалізації свого проєкту, а це використання додаткових ресурсів для розвитку бізнесу. Тобто, якщо компанія прагне розвиватися, вона не зможе обійтися без цього.

За словами експертки, ще один «плюс» фандрейзингу – ви проводите валідацію власної ідеї, дізнаєтесь, як вона працює на зовнішньому ринку, це така маркетингова перевірка. Фандрейзинг важливий і для того, щоб зрозуміти, наскільки ви можете стратегічно мислити і розвиватися в ногу з часом.

На тренінгу учасники отримали унікальну можливість ознайомитись з основами фандрейзингу та можливостями грантового фінансування для українських підприємств, пошуком грантового фінансування та дієвою методологією заповнення виграшних грантових заявок.

Навчальна програма була поділена на чотири частини:

По-перше, спростовували міфи та вивчали, як працює фандрейзинг.

По-друге, знайомилися з заявками, вчилися, як «прив’язати» проєкт до стратегічної діяльності.

По-третє, дізнавалися, які є програми і де їх шукати.

По-четверте, вивчали, як підготувати підприємство до отримання грантових коштів.

Висновок – гранти і фінансування отримують тільки успішні компанії та організації. Отже, залучення додаткових коштів може бути тільки частиною щоденної планомірної роботи з розвитку бізнесу.

tppbizedu4