Запорізька ТПП продовжує впроваджувати систему стандартів надання адмінпослуг у Запоріжжі

IMG 20190912 092633У серпні Запорізька торгово-промислова палата спільно з органом із сертифікації «Глобал Сертифік» (м. Київ») та ТОВ «Центр розвитку якості» (м. Київ) розпочали процес сертифікації послуг ЦНАПів(Центри надання адмінпослуг).

Після проведеної діагностики триває другий етап роботи, що передбачає серію навчальних семінарів.

Зокрема, нещодавно розглянули «Порядок та правила розробки документації системи менеджменту якості».

До цього ж спеціалісти ЦНАПів вже отримали знання із базових понять і принципів стандарту ISO 9001. До кінця року в рамках проєкту продовжаться тематичні семінари для співробітників, спільна робота із консультантами щодо розробка регламентних документів, впровадження системи і проведення перших внутрішніх аудитів.

Завдання з розробки та впровадження системи управління якістю адміністративних послуг визначено «Програмою сприяння розвитку малого та середнього підприємництва у місті Запоріжжі».

Метою впровадження системи ISO 9001:2015 є розробка цілісного та ефективного механізму надання якісних послуг громадянам. Це стратегічне рішення, що допоможе покращити загальну дієвість Центрів, а також забезпечить міцну основу для ініціатив із сталого розвитку.

Над перспективами впровадження систем управління якістю замислюються і об’єднані територіальні громади. Адже сертифікація управління якістю для громад – це перепустка до інвестора, міжнародних програм, які можуть надати додаткові ресурси.

Участь у круглому столі надасть можливість ознайомитися з практикою впровадження систем ISO 9001 в органах місцевого самоврядування, ЦНАП, а також поспілкуватися з провідними національними експертами: Всеукраїнської асоціації консультантів з управління (м. Київ), ТОВ «Компанія професіоналів якості «Системи» (м. Київ).

Довідково

Запорізька торгово-промислова палата впроваджує і підтримує системи управління якістю на підприємствах Запоріжжя вже понад 15 років. За цей час співробітники ЗТПП набули власного досвіду роботи зі стандартом ISO 9001 і побудували мережу контактів з українськими та зарубіжними експертами. Це дозволило вийти нам на новий рівень компетенції - розпочати сертифікацію муніципальних Центрів надання адміністративних послуг на відповідність вимогам міжнародних стандартів.

tppbizedu4