broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Відбулося засідання Громадської ради при Запорізькій митниці

12 травня у приміщенні Запорізької Торгово-промислової палати відбулося засідання Громадської ради при Запорізької митниці. У засіданні прийняли участь Запорізька ТПП, Запорізькій обласний союз промисловців та підприємців «Потенціал», Державна інспекція з карантину рослин по Запорізькій області, представники багатьох крупних  підприємств Запорізького регіону і Запорізька митниця.
    Основним питанням зустрічі було обговорення питання впровадження на практиці електронного декларування. З цього питання виступила перший заступник начальника Запорізької митниці Омельченко Г.О. Вона розповіла про переваги електронного декларування,  а також умови за яких підприємство зможе отримати таку можливість, а це саме складання  договору, надання митниці необхідних документів для включення в реєстр та відповідне програмне забезпечення.
    Представник ЗАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» Іванова О.В. розповіла про практичні напрацювання підприємства у напрямку декларування попередніх повідомлень та ефективність роботи у такому форматі. На днях підприємство оформило першу попередню декларацію в електронному вигляді. До речі, «ЗАЗ» приймає участь у Пілотному проекті з електронного декларування, що незабаром розпочнеться у Запорізькій митниці.
    В ході бесіди підприємства цікавилися окремими питаннями щодо електронного декларування та отримали від митниці вичерпні відповіді. Так, наприклад, представників бізнесу цікавило питання щодо оформлення товарів в електронному вигляді безпосередньо брокером. Чи повинен у такому випадку декларування брокер бути включений до відповідного реєстру? На це питання митниця надала позитивну відповідь, та більш за те – це можливість розширення масштабів брокерської діяльності.
    Також обговорювалися питання організації роботи митниці за принципом «єдиного офісу» на митному посту «Запоріжсталь». Була озвучена інформація щодо розміщення там представників Державної карантинної служби.
Зустріч митниці і суб’єктів бізнесу виявилася дуже цікавою, діалог жвавим. Суб’єкти ЗЕД пізнали багато нового щодо перспектив електронного декларування. Тепер вибір за ними, коли вони розпочнуть декларування товарів в електронному вигляді, та можна з впевненістю сказати, що чим раніше, тим краще.     {jcomments off}