З 11 липня підвищуються збори за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності

intellectual property 1 650x410Постановою №496 від 12.06.2019 р. Кабінет Міністрів України змінив розміри та порядок сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності, затверджені Постановою КМУ №1756 від 23 грудня 2004 р.

З текстом Постанови можна ознайомитись на сайті КМУ за посиланням. Зміни наберуть чинності через 30 днів після їх опублікування. Відповідно до цього, з 11.07.2019 р. розмір зборів з державної реєстрації збільшується в 2-4 рази.

Так, наприклад, плату за реєстрацію знаку для товарів та послуг (торгової марки) буде збільшено в 4 рази — з 1000,00 грн. за 1 клас до 4000,00 грн. За подання заявки на винахід/корисну модель (формула до трьох пунктів) плату збільшено з 800,00 грн. до 1600,00 грн для винаходів, до 2400,00 грн. на корисну модель.

Враховуючи такі зміни бажаючим зареєструвати торгову марку або отримати патент варто поспішити. А експерти Запорізької ТПП завжди допоможуть Вам в скорочений термін (до вступу в дію Постанови №496 від 12.06.2019 р.) провести патентний пошук та підготувати пакет документів для подання заявки на реєстрацію прав на об’єкти інтелектуальної власності .

За додатковими консультаціями з питань інтелектуальної власності просимо звертатись:

управління експертиз тел. (061) 213-50-27; Колісник Д.О., Пономаренко О.С.

сайт: e-tpp.org,

tppbizedu4