Безпечність харчових продуктів: навчання та консультації для МСБ

MyCollages 2У травні експерти Запорізької ТПП завершили цикл семінарів, присвячених питанням впровадження системи HАССР на малих підприємствах. Протягом трьох днів навчально-консультаційні заходи відбулися в трьох містах – Мелітополі, Бердянську та Запоріжжі.

Перший такий спеціалізований семінар для закладів освіти на тему «Впровадження системи управління безпекою харчової продукції НАССР» в ЗТПП відбувся у квітні цього року.

Тоді учасники високо оцінили рівень проведення заходу і висловили побажання продовжити спілкування із консультантами з НАССР в частині підготовки документації по системі НАССР. Тоді семінар відвідали представники бізнесу, шкіл, інтернатів, дитячих садків, територіальних органів освіти м. Запоріжжя, Чернігівського, Гуляйпільського, Токмацького та інших районів Запорізької області.
 Така географія учасників показала нам значний інтерес до заявленої теми в регіоні. Зараз ЗТПП взяла курс на підтримку підприємств сфери обслуговування. Ми розпочали підготовку власних консультантів із НАССР для активної роботи у регіоні разом із нашими партнерами з ТОВ “Глобал Сертифік” і тренером-консультантом Валентиною Березан.

Найближчим часом ЗТПП підготує власний очний курс для бізнесу, який повинени впровадити у себе принципи НАССР із проведенням не лише теоретичних, але і практичних занять на об’єктах громадського харчування.