У ЗТПП відбулося засідання Наглядової ради проекту Міжнародного Торгового Центру (ІТС)

IMG 3661Запорізька торгово-промислова палата виступає регіональним партнером проекту Міжнародного Торгового Центру ІТС для виробників агропродукції. Повна назва - «Сприяння виходу малих і середніх підприємств плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості» - відображає основне спрямування цієї програми для українських агровиробників. 5 червня у Запорізькій ТПП відбулося засідання Наглядової ради проекту.

До Запоріжжя завітали перший секретар Посольства Швеції в Україні Даніель Грунвіус, міжнародний консультант ІТС Шувра Чакраборті, радник з питань розвитку торгівлі в регіонах країн Східної Європи та Центральної Азії Армен Заргарян, національний менеджер Міжнародного Торгового Центру (ІТС) Альона Коломойцева. Участь у засіданні взяли головний спеціаліст відділу Департаменту аграрної політики та сільського господарства Міністерства аграрної політики та продовольства України Оксана Лопатко, комунікаційний менеджер ДУ «Офісу з просування експорту України» Дарія Осіїк, представники регіональних торгово-промислових палат, керівники компаній - учасників проекту з Дніпропетровської, Херсонської, Одеської, Миколаївської областей.

Як повідомив перший секретар Посольства Швеції в Україні Даніель Грунвіус, проект Міжнародного Торгового Центру (ITC) реалізується на півдні України з 2016 року. Це проект міжнародної технічної допомоги, що фінансується посольством Швеції та спрямований на підвищення конкурентоспроможності плодово-овочевого сектору та розвиток їх експортних компетенцій.

У Запорізькій області проект працює з січня 2019 року. Протягом цього часу у Запорізькій ТПП відбулися дві практичні сесії для компаній агровиробників: ознайомча, а також присвячена темі сертифікації виробництва за міжнародним стандартом GLOBALG.A.P.

Серед компаній-членів ЗТПП вже є компанії, що мають позитивний досвід участі у проекті – це ФОП Ольшанський С.М., ТМ Farmberry (вирощування та переробка продукції з кизилу) та ФГ «Деметралекс» (вирощування зелені). Зокрема, цього року компанії взяли участь у колективному стенді проекту ІТС на найбільшій міжнародній виставці продуктів харчування та напоїв «Gulfood-2019» в Дубаї. Планують і в подальшому розширювати представленість на міжнародних ринках.

Вже завтра представники проекту Міжнародного Торгового Центру планують знайомство із Запорізьким регіоном, зокрема, в частині діяльності підприємств плодово-овочевого сектору області.

tppbizedu4