Запорізькі компанії готові до співпраці з Німеччиною

IMG 0489 Medium16 квітня у Запорізькій торгово-промисловій палаті, що виступає партнерською платформою Німецького Товариства Міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ, відкрила роботу ознайомча бізнес-майстерня на тему: «Співпраця з Німеччиною. Міфи та реальність. Історії успіху».

Понад 30 представників компаній регіону взяли участь в експертному ринзі, креативній бізнес-майстерні, майстер-класах від експертів програми Федерального міністерства економіки і енергетики для управлінських кадрів Німеччина - Україна «Fit for Partnership with Germany» Євгена Клісенка й Олександра Алєшка. Вже 17 квітня більшість із них пройдуть інтерв’ю у якості кандидатів до участі в безкоштовному стажуванні у Німеччині.

У бізнес-майстерні взяли участь і випускники Програми минулих років. Розповідали про свій власний досвід, ділилися корисними порадами.

Євген Клісенко зазначає, що Програма існує вже 20 років і надає реальні можливості для встановлення зовнішньоекономічних контрактів:

«Програма побудована таким чином, щоб скоротити шлях від проведення переговорів до реального підписання контрактів. Вона носить суто практичний характер, і сфокусована на розвитку компетенцій саме у зовнішньоекономічній діяльності».

Підтверджують це і випускники Програми. Михайло Гречуха, директор ТОВ «ПК Котломонтаж» розповідає:

«Ми є членами Запорізької торгово-промислової палати, і коли дізналися про Програму, звернули особливу увагу на цю можливість. Адже сьогодні для нас дуже важливим є вихід на ринок Європи і зокрема – Німеччини.

Перш за все, Програма допомогла нам зрозуміти менталітет німців. Ми мали багато зустрічей з німецькими підприємцями, відвідували компанії. Сьогодні ми ведемо активну роботу і переходимо до стадії підписання контрактів».

Кирило Красносельський, директор компанії «Тріада-Зварка», після проходження стажування у Німеччині за темою «Змін на підприємстві» відзначає досягнуті результати на власному підприємстві: «Важливою віхою розвитку підприємства став перехід до політики Industry 4.0, випуск продукції 4.0. Ми працюємо з хмарними технологіями, активно контактуємо з технічними навчальними закладами, почали займатися аддитивними технологіями».

ЗТПП є партнерською платформою проекту у Запорізькій області з 2016 року. Протягом цього часу понад 30-ти керівників, менеджерів запорізьких компаній пройшли стажування у Німечині.

Наразі у рамках двостороннього співробітництва між урядом України та урядом Федеративної Республіки Німеччина реалізацію Програми «Fit for Partnership with Germany» продовжено на 2018-2020 роки.

Програма є елементом зовнішньоекономічної політики Німеччини та шляхом стажувань сприяє виходу українських підприємств на міжнародні ринки, підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств та кваліфікації менеджерів у сфері ЗЕД. Учасники отримують можливість удосконалити свою конкурентоздатність, стати фахівцями у міжнародному бізнесі; набути управлінської компетенції для співпраці з іноземними компаніями, стати частиною міжнародної бізнес-спільноти з ексклюзивним виходом на випускників із 16 країн – партнерів Програми різних сфер діяльності.

tppbizedu4