У ВЦ «Козак-Палац» стартував «Еко Форум-2019»

1У виставковому центрі «Козак-Палац» відбулося урочисте відкриття 3-ого спеціалізованого  міжнародного форуму  «Еко Форум-2019». Активну участь у заході беруть експерти з питань екології, охорони довкілля, представники бізнесу, науки, освіти.
Як бути свідомо екологічним у бізнесі, промисловості, комунальному господарстві та повсякденному житті?
Під час форуму обговорюють глобальні світові тренди, законодавство, «зелену» модернізацію та свідомий вибір екологічного способу життя. У ділових заходах беруть участь понад 140 провідних українських та закордонних спікерів з Канади, Німеччини, Польщі, США, Чехії.

Вже традиційно відбувається і спеціалізована виставка «Еко» за участю великих промислових компаній, малого та середнього бізнесу, комунальних підприємств, науково-дослідних інститутів, інформаційні стенди представлять міста та громади.

Організатори заходу:
Міністерство екології та природних ресурсів України
Міністерство освіти і науки України
Запорізька міська рада
Запорізька обласна державна адміністрація
Комітет підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при ТПП України
Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал»
Місцева асоціація органів місцевого самоврядування «Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області»
Громадська організація «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій»

Теми, які обговорюються
1. «Екологічні перспективи-2020» - пленарна частина форуму про законодавство і реформи, фінансування і консультування екологічних проектів. Досвідом своїх країн діляться іноземні експерти: консультант проекту ПРОМІС з питань охорони довкілля Даг Хікман, головний інженер м. Торонто Майкл Д’Андреа, директор інституту Фасіліті Менеджменту в м. Берлін Вольфганг Шмаль, професор Краківського університету Герліх Кшиштоф, фахівці з питань екології.
2. Екологія та бізнес – тематичний розділ про технології захисту та очистки атмосферного повітря; управління водними ресурсами; новітні системи контролю та моніторингу стану навколишнього середовища; поводження з відходами; енергоефективність та відновлювальну енергетику.
3. Екологія та місто – вперше в рамках форуму працюватиме спеціалізована секція «Екоурбанізм. Green City Action Plan», план заходів Зеленого Міста, що допоможе вирішити найактуальніші екологічні проблеми.
4. Екологія та громадяни: спеціальна секція, присвячена персональній екологічній відповідальності, освіті, мисленню та дії.
Загалом у програмі заходу заплановано понад 10 спеціалізованих секцій, а також тренінги, воркшопи, публічні дискусії. На першому поверсі виставкового центру розташована спеціалізована виставка «Еко-2019», дитяча освітня локація. На відкритому майданчику відвідувачам пропонують численні майстер-класи для дорослих і дітей, зони комфортного відпочинку, здорову та корисну їжу.Бізнес у стилі «ЕКО»
Як мінімізувати шкідливий вплив на природу під час виробництва, отримати безпечну для людини та довкілля продукцію – знають учасники виставки «Еко-2019». Цього року представлені стенди близько 100 компаній. Це представники великих промислових компаній, малий та середній бізнес – постачальники екологічного обладнання та продукції. Зокрема, компанії з Дніпра, Запоріжжя, Києва, Одеси, Полтави презентують  обладнання для промислової водопідготовки, системи моніторингу навколишнього середовища, електромобілі, сонячні електростанції, твердопаливні котли, лінії для сортування відходів, а також – пропозиції зеленого туризму, ландшафтний дизайн, екопродукцію.Масштабний екологічний проект у промисловому Запорізькому регіоні покликаний стати поштовхом до реалізації нових екологічних програм, у тому числі – міжнародних, створення системи кооперації та субконтрактингу між великими та малими підприємствами, залучення інвестицій та інновацій у сфері екологічної безпеки.

«Еко Форум» триватиме з 29 по 31 травня.

tppbizedu4