На практикумі вивчали новації земельного законодавства

1 Навчальний центр Запорізької торгово-промислової палати «ТПП-Академія» продовжує знайомити з важливими законодавчими змінами. 14 березня відбувся семінар-практикум для аграрних компаній, представників сільських рад на тему актуальних нововведень у сфері земель сільськогосподарського призначення.

Зокрема, з 1 січня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні». Як видно із назви, цей Закон стосується широкого спектру питань.

Роз’яснювала основні зміни, які слід знати, зокрема, сільгосппідприємству, фахівець у галузі земельного законодавства Людмила Спіцина:

«Приділено багато уваги новаціям законодавства щодо земель сільськогосподарського призначення, земель, зайнятих угіддями, лісосмугами, польовими дорогами, господарськими дворами. Також у фокусі уваги - застосування норм Закону, за якими землі колективної власності перейшли до комунальної власності.

В цілому захід присвячений використанню земель сільськогосподарського призначення. В першу чергу, це право власності, право користування, як постійне, так і обмежене, право оренди».

У числі учасників практикуму – компанії «Михайлівський райагропостач», «Прод Групп», «Перемога», «Мінерал», представники сільських рад Запорізької області.

З подальшою програмою навчальних заходів «ТПП-Академія» можна стежити на сайті www.bizedu.com.ua

tppbizedu4