Центр підтримки експорту м. Запоріжжя презентував «Абетку експортера»

АбеткаПід час засідання Ради Запорізької торгово-промислової палати, до складу якої входять провідні компанії регіону, було презентовано практичний посібник «Абетка експортера».
Видання є частиною діяльності Центру підтримки експорту м. Запоріжжя, що заснований Запорізькою ТПП і Агенцією регіонального розвитку Запорізької області за сприяння проекту ПРОМІС.
За словами головного експерта з розвитку бізнесу проекту ПРОМІС Валерія Кокотя, особлива увага сьогодні прикута до експортної складової, що передбачає низку заходів, які допоможуть вийти на зовнішні ринки та ефективно працювати. «Абетка експортера» якраз і є покроковою інструкцією для початківців, яка допоможе працювати більш ефективно.
У доступній формі висвітлюються всі основні етапи експорту: від готовності підприємства до експорту – до підписання контрактів.
Автор видання, експерт у галузі міжнародної торгівлі Микола Ларін розповідає, що в  «Абетці» висвітлені найважливіші питання, пов’язані з виходом на зовнішні ринки. З-поміж них основна увага приділена оцінці готовності підприємства до експорту, маркетинговим стратегіям та дослідженню ринків, контрактам та умовам поставки товарів, фінансуванню експортних операцій.
Звісно, видання не є вичерпним переліком всіх можливих питань, що можуть виникнути у експортера-початківця. Але, як зазначено у заключному слові «Абетки експортера», «…шлях здолає той, хто йде, головне – віра у власні сили та наполегливість»!Реалізація проекту «Центр Підтримки Експорту» в м. Запоріжжя стала можливою за фінансування Уряду Канади через Фонд підтримки ініціатив з демократичного врядування та розвитку проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС). Проект ПРОМІС впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Зміст публікації є виключно думкою авторів та необов’язково відображає офіційну позицію Міністерства міжнародних справ Канади та ФКМ. Більше про Проект ПРОМІС на веб-сайті www.pleddg.org.ua.
Абетка 1

tppbizedu4