Запорізька торгово-промислова палата допомагає бізнесу бути сильнішим

Рада ЗТПП5 березня Запорізька торгово-промислова палата об’єднала керівників провідних промислових компаній нашого регіону, малого та середнього підприємництва на підсумковому засіданні Ради. Разом з представниками влади, громадськості, міжнародного проекту ПРОМІС обговорювали актуальні інструменти розвитку бізнесу.
Президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов запропонував до розгляду річний звіт Палати.
Діяльність Запорізької ТПП сфокусована на трьох основних напрямах підтримки бізнесу. Це сприяння розширенню ринків збуту, створення ефективного майданчику для комунікацій та експертні функції.
Наразі особлива увага – до кроків Палати, що допомагають бізнесу створювати позитивний імідж за кордоном, підвищують впізнаваність на зарубіжних ринках.
Завдяки активній спільній роботі у цьому напряму вже є позитивні результати. У 2018 році промислово-економічний потенціал регіону був широко представлений у Білорусі, Китаї, Німеччині, Польщі, Португалії. Зокрема, колективні стенди Запорізької області вперше були презентовані на глобальній виставці імпортних товарів і послуг  China International Import Expo у Шанхаї, на Першому форумі регіонів  України та Білорусі у Гомелі.
Запорізька ТПП працює у партнерстві з міжнародними проектами «EU4Business», ПРОМІС, GIZ, ITC. Це надає можливості для бізнесу безкоштовно стажуватися за кордоном, отримувати компенсації витрат на консалтинг, спеціальні умови кредитування. А також – професійні комунікації на форумах, тренінгах, консультаціях від авторитетних українських та зарубіжних експертів.
P1010166
Наразі така діяльність допомагає бізнесу досягати конкретних результатів у вигляді підписання контрактів із експорту-імпорту.
Широкий спектр можливостей Запорізька торгово-промислова палата пропонуватиме бізнесу надалі. Зокрема, цього року на підприємців чекають практичні тренінги, навчальні курси щодо експорту, сертифікації продукції, стандартів якості, ІТ-технологій, а також спеціалізовані форуми, програми стажування за кордоном, консалтингові послуги. За анонсами заходів можна стежити на сайті www.cci.zp.ua.
P1010135
tppbizedu4