Індійські компанії зацікавлені у співпраці з Запорізьким регіоном

122 лютого Запорізьку торгово-промислову палату відвідав заступник Надзвичайного та Повноважного посла Індії в Україні пан Гхоту Рам Міна. Активну участь у зустрічі взяли компанії – члени ЗТПП, що зацікавлені у співпраці з індійськими партнерами.

Як відзначив пан Гхоту Рам Міна, Індію та Україну пов’язує не лише товарообіг, а й дружні стосунки, проте ще треба працювати над розвитком економічних взаємовідносин. В Індії немає жодних перешкод для експорту товарів з України. Великий попит існує на агрокультури, зокрема бобові.
- Індія – це великий потенційний ринок для сільгоспкультур. Багато хто з індійців вегетаріанці, тому вони замінюють м'ясо бобовими. Особливо влітку бобові культури мають великий попит. У свою чергу, Індія постачає медикаменти високої якості та за прийнятними цінами. - повідомив заступник Надзвичайного та Повноважного посла Індії в Україні Гхоту Рам Міна.

У свою чергу, віце-президент Запорізької ТПП Андрій Куц ознайомив поважного гостя з промислово-економічним потенціалом Запорізької області та заходами ЗТПП на підтримку бізнес-спільноти.

Під час зустрічі представники запорізьких компаній ПрАТ «Запорізький ОЕЗ», ТОВ «Оптімусагро», ПП «Елтіз», ТОВ «ПК «Котломонтаж», ПрАТ «УкрНДІОГаз», ТОВ «ТД «Славія», ПрАТ «Мелітопольський ОЕЗ», ТОВ «Завод «Кранкомплект», ПАТ «Південтрансенерго», ТОВ «СП Азмол БіПі» представити власну компанію та продукцію, що може бути цікава індійському ринку.

Загалом, ЗТПП вже має історію ділової співпраці з індійськими партнерами. Ще 2012 року у результаті бізнес-місії ділових кіл Запорізького регіону до Індії підписано угоду про співробітництво між ЗТПП і Федерацією торгово-промислових палат штату Андхра-Продеш. У ВЦ «Козак-Палац» були проведені дві виставки індійських товарів, організовані Запорізькою ТПП і ANS Corporation, Federation of Indian Export Organization. Сподіваємося на продовження співпраці.

tppbizedu4