На Дорадчому комітеті проекту ПРОМІС обговорювали ініціативи для підтримки МСП у Запоріжжі

17 лютого у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулося засідання Дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку, створеного для впровадження Проекту ПРОМІС у м. Запоріжжі. До складу комітету входять представники органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, громадських організацій, бізнес-асоціацій. У їх числі – Запорізька торгово-промислова палата, активний учасник програм та ініціатив проекту ПРОМІС. Наразі на базі ЗТПП спільно з Агенцією регіонального розвитку Запорізької області діє Центр підтримки експорту м. Запоріжжя, продовжуючи багаторічну роботу Палати у напрямку розвитку зовнішньоекономічної діяльності бізнесу.

Саме плануванню сталості результатів впровадження Проекту ПРОМІС у сфері систем ефективного самоврядування, підтримки МСП, екологічних ініціатив і присвятили зустріч.

Як зазначив директора проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко, такі засідання проводяться в усіх 16-ти містах-партнерах проекту, Запоріжжя серед них – особливе за демократичним, економічним потенціалом розвитку: важливо, щоб результати проектів, напрацьовані протягом 2,5 років роботи ПРОМІС у місті залишалися в практиці та активно впроваджувалися і надалі. Зокрема, в рамках проекту була розроблена Стратегія розвитку м. Запоріжжя, ініціативи для покращення бізнес-клімату, екології. За підтримки проекту ПРОМІС цього року вже втретє відбудеться міжнародний екологічний «ЕкоФорум» у ВЦ «Козак-Палац».

Окрема увага була приділена роботі у сфері підтримки малого та середнього підприємництва. Першими результатами діяльності Центру підтримки експорту м. Запоріжжя з присутніми поділився віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Андрій Куц. Проект реалізується з вересня 2018 року. Діяльність Центру спрямована, перш за все, на надання консультаційних, освітніх послуг для бізнесу, ефективну інформаційно-сервісну підтримку зовнішньоекономічної діяльності. Основні напрями діяльності Центру підтримки експорту: освітні програми для представників МСБ сектору та інформаційна підтримка, консультування. Зокрема, вже відбулися тренінги на тему практичних аспектів ведення ЗЕД, маркетингової діяльності на електронних торговельних майданчиках, вже у березні навчання продовжиться у форматі індивідуальних консультацій.

В рамках проекту запорізькі компанії отримують консультаційну підтримку, зокрема, з пошуку партнерів в базі даних Kompass.

А вже незабаром громадськості буде презентоване практичне видання «Абетка експортера», в якому у доступній формі висвітлюються всі основні етапи планування та реалізації експортної стратегії малими і середніми підприємствами.

Стежте за анонсами найближчих заходів Центру підтримки бізнесу м. Запоріжжя на сайті www.cci.zp.ua.

tppbizedu4