64222 001 AUM Banner 600x80 en

Бізнес Запоріжжя та Аргентини: кроки до поглиблення співпраці

1У Запорізькій торгово-помисловій палаті відбулася зустріч представників бізнесу з Консулом, керівником торгово-економічного відділу Посольства Аргентинської Республіки в Україні паном Аріелем Максом Санчесом Ромеро. Запорізькі компанії, а саме - представники малого та середнього бізнесу, що працюють у сфері металургії, машинобудування, харчової промисловості висловили свої сподівання на налагодження кооперації, експортно-імпортних операцій з потенційними аргентинськими партнерами.

Пан Консул подякував Торгово-промисловій палаті, представникам бізнес-спільноти за таку увагу та зацікавленість у партнерстві: - Ми поділяємо Ваші прагнення щодо розвитку співпраці запорізького бізнесу та аргентинського. Готові всіляко допомагати у цьому.

Один із практичних кроків – пропозиція для Запорізької ТПП посприяти підписанню угоди про співробітництво з однією з аргентинських торгово-промислових палат.

Наразі товарообіг між Аргентиною та Україною за останній час має тенденцію до зростання. Якщо в минулому році загальна цифра склала більше 73 мільйонів доларів, то в цьому лише за 7 місяців – вже більше 48. Цей показник має потенціал до зростання. Головні статті імопрту – риба та морепродукти, сільськогосподарські машини, тютюнова сировина, фрукти та сухофрукти, горіхи, вино, насіння та ліки. Українські підприємства експортують до Аргентини здебільшого товари з доданою вартістю: електро- та радіоприлади, передавачі та шарикопідшипники.

Лише між Запоріжжям та Аргентиною товарообіг за 7 місяців склав більше 7 мільйонів доларів.

200x150