64222 001 AUM Banner 600x80 en

Запрошуємо до навчання за програмою: «Медіатор-практик. Основи»

mediation4Запорізька торгово-промислова палата відкриває набір учасників Програми підготовки медіаторів «Медіатор-практик. Основи», розробленій спільно з тренерами групи «Sense 2 sense communication» Владиславою Каневською і Катериною Наровською (м.Київ), членами Правління Національної асоціації медіаторів України. (www.namu.com.ua) Програма курсу враховує міжнародні рекомендації у сфері підготовки медіаторів і української практики медіації, інших методів трансформації конфліктів. Перший модуль Програми “Медіатор-практик. Основи» стартує у другій половині листопада (точна дата буде визначена згодом).

Ключовими задачами курсу є:

-  освоєння базових навичок аналізу конфліктних ситуацій і особливостей комунікації в конфліктах;

-  ознайомлення із класичним поняттям медіації та базовими інструментами, які використовуються медіаторами;

-  навчання бачити можливості для учасників конфліктних ситуацій і стратегії досягнення порозуміння між ними.

Програма складається з 3 модулів по 3 дні кожен, а також з міжмодульного виконання учасниками індивідуальних завдань, зустрічей у групах по 3-4 учасника і супервізій від тренерів. Загальна тривалість курсу складає 90 годин, з яких 72 години – це навчання у групі з індивідуальним коучингом від тренерів. Практичні заняття складатимуть близько 80% часу курсу.

Програма «Медіатор-практик. Основи» покриватиме такі теми:

Модуль 1. Вступ. Огляд програми і принципів роботи. Емоційний інтелект для медіатора. Рушії поведінкових реакцій. Природа та перебіг конфлікту. Конфлікт-аналіз. Комунікаційні техніки. Особливості налагодження діалогу. Основи Ненасильницької комунікації (NVC). Емпатія, самоемпатія. Супервізія, інтервізія.

Модуль 2. Основи медіації. Правила, принципи, перебіг процесу. Задачі етапів медіації. Процес-аналіз. Дизайн процесу. Пре- і пост-медіаційні зустрічі. Законодавче регулювання (огляд). Етика медіатора. Відпрацювання комунікаційних навичок та навичок ННК.

Модуль 3. Сфери застосування та види медіації. Практика медіаційних навичок у бізнесі та організаціях. Ко-медіація. Навички візуалізації. Екзамен.

Навчальний процес відбуватиметься в інтерактивному форматі і враховуватиме динаміку засвоєння матеріалу як окремо кожним учасником, так і всією групою. Теоретичний навчальний матеріал для ознайомлення буде надаватися завчасно, щоб під час тренінгу зосередитися на відпрацюванні навичок – виконанні вправ, програвання змодельованих ситуацій, аналізі застосування навичок та корекції в процесі супервізії від тренерів. 80% часу на тренінгу буде присвячено практичним вправам. У міжмодульний період учасники зможуть самостійно виконувати тестові завдання, переглядати відео та лекційний матеріал, відпрацьовувати навички, зокрема й у міні-групах.

За результатами проходження курсу учасники отримають сертифікат українською та англійською, що включатиме оцінку його/її рівня компетенцій, а також кількість годин навчання і практики.

Перший модуль Програми “Медіатор-практик. Основи» відбудеться у другій половині листопада. Подальші модулі програми будуть проводиться кожні місяць-півтора за узгодженням з учасниками групи.

Вартість участі у програмі складає: 18000 грн (в т.ч.ПДВ)

Інформація за тел: (061)233-05-73, (067)701-00-40, та на e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

200x150