64222 001 AUM Banner 600x80 en

ІІІ «InCo Forum-2018»: спільна робота та перші підсумки

20181012 15253312 жовтня у виставковому центрі «Козак-Палац» відбувся головний дискусійний день ІІІ Міжнародного форуму інтеграції та кооперації «InCo Forum-2018». Вивчали та обговорювали інструменти економічного розвитку об’єднаних територіальних громад, міжнародний досвід, шляхи кооперації між громадами та бізнесом.

Захід організований Запорізькою обласною державною адміністрацією, Запорізькою торгово-промисловою палатою, Агенцією регіонального розвитку Запорізької області. Партнери InCo Forum-2018 – проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (проект ПРОМІС), UkraineInvest, Запорізький Центр розвитку місцевого самоврядування.

У числі учасників - представники територіальних громад, власники бізнесу, українські та зарубіжні інвестори, топ-менеджери, експерти, представники проектів міжнародної технічної допомоги, бізнес-асоціацій. Зокрема, активну участь у заході взяли бізнесмени з Голландії, США, німецькі міжнародні проекти.

Під час підсумкової панелі форуму урочисто підписані офіційні двосторонні документи: Меморандум про співпрацю між Запорізькою облдержадміністрацією та компанією NextMetals Ltd (США) та Протокол про наміри між проектом «Консультування підприємств щодо енергоефективності», що впроваджується GIZ, та Запорізькою торгово-промисловою палатою.

Загалом захід об’єднав бізнес, громади, профільні асоціації навколо трьох основних тематичних напрямів: альтернативна енергетика, міжнародна технічна допомога, кооперація бізнесу та громад.

«Родзинка» цьогорічного форуму – демонстрація відеопрезентацій інвестиційних проектів об’єднаних територіальних громад. За допомогою спеціально створеної інтерактивної системи голосування кожен учасник може віддати свій голос за найкращий, на його думку, проект.

Виставкові проекти «InCo Forum-2018»

Невід’ємна частина форуму - виставкові експозиції бізнесу та громад. З 11 по 13 жовтня у ВЦ «Козак-Палац» працюють одразу три спеціыалызованы виставки: «Кооперація територіальних громад», «Будівництво та енергозбереження», «Зроблено в Запоріжжі».

«Кооперація територіальних громад» - виставка, що презентує проекти об’єднаних територіальних громад Запорізької області. Міста Бердянськ, Енергодар, Мелітополь, Біленьківська, Долинська, Гуляйпільська, Кирилівська, Павлівська, Плодородненська та багато інших ОТГ регіону представляють свої можливості, проекти, що здатні зацікавити потенційних інвесторів, проведуть перемовини з представниками бізнесу.

Центральна локація виставки – інформаційний стенд Запорізької області.

Саме тут демонструються відеопрезентації інвестиційних проектів об’єднаних територіальних громад. За допомогою спеціально створеної інтерактивної системи голосування кожен учасник може проголосувати за найкращий, на його думку, проект.

«Будівництво та енергозбереження» - 15-та міжрегіональна спеціалізована виставка потенційних постачальників товарів та послуг для громад. Компанії Дніпра, Запоріжжя та Києва пропонують продукцію та послуги щодо встановлення сучасних систем енергозбереження, опалення, освітлення, рішення альтернативної енергетики, кондиціювання та вентиляції, благоустрою та проектування. Серед учасників – завод «SWAG-Котли» (визнаний лідер у виробництві твердопаливного обладнання з м. Мелітополь), компанія «Домокомплект» (український виробник збірних будівельних конструкцій). запорізький завод «Світлотехніка» (рішення з ефективного освітлення), інженерний центр «Теплостар» та багато інших.

«Зроблено в Запоріжжі» - виставковий проект, здійснений за безпосередньої участі Запорізької міської ради в рамках програми підтримки МСБ м. Запоріжжя, вже традиційно реалізується у рамках спеціалізованих виставок у ВЦ «Козак-Палац».

Цього разу продукцію власного виробництва представляють запорізькі компанії, що працюють у сфері технологій та роботизації зварювальних процесів («Тріада-Сварка»), виробництва електрообладнання (завод «Лідер Електрик»), проектування для промисловості («Група інститутів по проектуванню «ГІПРОПРОМ Буд»), інноваційних інженерних рішень (компанія «Сінтек»), виробництва хліба та хлібобулочних виробів (пекарня «Урожай») та багато інших компаній, що дають привід пишатися запорізькими підприємцями.

20181012 15055820181012 150558

200x150