64222 001 AUM Banner 600x80 en

Сталі закупівлі: враховуємо екологічні стандарти

IMG 1709Сталі закупівлі дозволяють здійснювати більш ефективні закупівлі, із застосуванням у якості критеріїв відбору вимог екологічних та соціальних стандартів, оцінюючи повну вартість життєвого циклу предмету закупівель. Про цей та інші важливі аспекти йшла мова під час тренінгу «Сталі публічні закупівлі: переваги, методи, інструменти та досвід впровадження в Україні та у світі». Захід організований Запорізькою торгово-промисловою палатою у рамках ІІ Міжнародного Запорізького екологічного форуму «ЕкоФорум-2018».

Тренінг для представників органів місцевої влади, бюджетних установ, організацій, закладів, державних та комунальних підприємств, а також постачальників, надавачів послуг та виконавців робіт провела координатор проектів інформаційно-просвітницьких природоохоронного спрямування у Всеукраїнській громадській організації «Жива планета» Галина Бузан.

Застосування у якості критеріїв відбору вимог екологічних та соціальних стандартів відповідає вимогам законодавства ЄС та багатьох країн світу, статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі». А також - запланований у якості обов’язкового застосування в Україні до 2019 року згідно Стратегії реформування системи публічних закупівель («дорожня карта»), яка була затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 175-р.

У програмі тренінгу:

• аналіз готовності ринку, застосування С П З в українських реаліях, вимог и закордонних інвесторів - типов і критері ї документації конкурсних торгів;
  • практичн і приклад и застосування С П З в Україні;
  • реформ и національного законодавства, спрямован і на посилення потенціалу застосування С П З та заходами, спрямованими на підтримку цих реформ.

Основні завдання тренінгу:

• презентувати переваги, принципи, методи та переваги сталих публічних закупівель (надалі – СПЗ);
  • підвищити рівень обізнаності представників органів влади, компаній та підприємств з питань застосування принципів та методів СПЗ в рамках чинного законодавства України;
  • ознайомити учасників засідання з досвідом застосування СПЗ в Україні та у світі;
  • презентувати «дорожню карту» з впровадження СПЗ в Україні ;
  • обговорити проблемні питання що виникають при застосуванні СПЗ в Україні;
  • ознайомити з критеріями відбору та вибору СПЗ, методами та документами підтвердження відповідності.

200x150