Запорізьку ТПП відвідали дипломати країн Вишеградської групи - Запорізька торгово-промислова палата: Через співробітництво до процвітання

64222 001 AUM Banner 600x80 en

Запорізьку ТПП відвідали дипломати країн Вишеградської групи

1Запорізьку торгово-промислову палату, у рамках візиту до Запорізької області, відвідали дипломати країн Вишеградської групи: Надзвичайний та Повноважний посол Словацької Республіки в Україні пан Юрай Сівачек, Надзвичайний і Повноважний посол Угорської Республіки в Україні Ерно Кешкень та Надзвичайний і Повноважний посол Чеської Республіки в Україні пан Радек Матула. Мета - ознайомлення з можливостями подальшого співробітництва.

- Ми відвідуємо регіон, шукаємо можливі форми співпраці, контакти, маючи однакові цілі та прагнення,відзначив Посол Угорської Республіки в Україні Ерно Кешкень.

У ході зустрічі президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов познайомив високих гостей з основними напрямками діяльності регіональної палати та запросив до участі у найближчих ділових заходах. Зокрема, у третьому форумі «InCo Forum-2018», що відбудеться у жовтні цього року. Важливий для бізнесу майданчик співпраці головним чином буде присвячено питанням розвитку громад регіону, тож досвід та участь країн-найближчих сусідів є дуже цінним.

Загалом країни Вишеградської групи пропонують широкий спектр можливого співробітництва: обмін досвідом у створенні та функціонуванні індустріальних парків; співпраця у сфері енергозбереження та альтернативної енергетики, переробки сільськогосподарської продукції, рослинництва; машинобудування й автомобілебудування; розвиток малого і середнього бізнесу; активізація міжрегіонального співробітництва (обмін бізнес-делегаціями, участь іноземних інвесторів у міжнародному інвестиційному форумі, проведення прямих переговорів у форматі В2В); туризм,  організація спільних фестивалів, днів культури.

Крім Запорізької області, у рамках поїздки по Сходу України посли країн Вишеградської групи  вже відвідали Дніпропетровську та Харківську області, провести зустрічі з керівництвом областей та міст, торгово-промисловими палатами, а також студентами вищих навчальних закладів.

200x150