Форум «Цифрова економіка: від індустріального до інформаційного суспільства»: дискусія продовжується - Запорізька торгово-промислова палата: Через співробітництво до процвітання

64222 001 AUM Banner 600x80 en

124 травня завершився форум «Цифрова економіка: від індустріального до інформаційного суспільства».

Нові технології, які пропонує науково-технічний прогрес з метою підвищення продуктивності праці, виходу на нові ринки, розвитку підприємства об’єднали у ВЦ «Козак-Палац» більше 200 учасників. Переважно – це представники компаній, що тільки починають шлях до запровадження надсучасних  виробничих процесів, та головне – з оптимізмом дивляться у майбутнє. «В наших людях живе дух новаторства та раціоналізації, а це – самий великий капітал, який у нас є», - саме так бачать зміни у країні  учасники форуму.

Захід організував Центр підтримки бізнесу м. Запоріжжя, оснований на базі Запорізької торгово-промислової палати в рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу за підтримки ЄБРР. Співорганізатори - Асоціація підприємств промислової автоматизації, Комітет з електронних комунікацій при ТПП України, Комітет з питань промислової модернізації при ТПП України, Запорізький національний технічний університет.

У форумі взяли участь представники не тільки Запорізького, але й інших регіонів України: промислові підприємства та комунальні установи Дніпропетровської, Донецької, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської, Харківської, Хмельницької областей. До Запоріжжя завітали фахівці у сфері електронних комунікацій, промислової модернізації, ІТ-автоматизації, керівники підприємств, на яких впроваджуються цифрові технології, загалом – 28 експертів.

Практичними прикладами впровадження автоматизованих систем та інноваційних технологій ділилися представники АТ «Мотор Січ», ТОВ «Тріада Лтд», ПАТ «Елсітон», учасники відвідали запорізьке підприємство «Інфоком Лтд».

Активну участь у форумі взяли представники вищих навчальних закладів, науковці.

У другий день роботи форуму у Запорізькому національному технічному університеті відбувся «круглий стіл», присвячений створенню кластеру Індустрії 4.0 за участі МСБ Запорізького регіону.

Головна тема зустрічі - об’єднання гравців регіону навколо спільних цілей розвитку (зокрема, експортних прагнень) та протистояння загрозам (таким, як відтік кадрів та проблеми підготовки спеціалістів). Шляхи вирішення спільних викликів обговорили вищі навчальні заклади та представники підприємств регіону, профільних асоціацій.

Саме об’єднання зусиль бізнесу, науки та профільних асоціацій допоможе досягти спільної мети: переходу на більш високий технологічний рівень розвитку. Наразі найголовніші висновки форуму знайшли відображення у проекті Резолюції. Запрошуємо всіх зацікавлених долучатися до підготовки підсумкового документу. Пропозиції можна надсилати на e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

docЗавантажити: Проект резолюції158.00 KB

zipЗавантажити презентації спікерів43.53 MB