64222 001 AUM Banner 600x80 en

Цифрові переваги для бізнесу обговорюють у ВЦ «Козак-Палац»

23 травня у виставковому центрі «Козак-Палац» відкрив роботу форум «Цифрова економіка: від індустріального до інформаційного суспільства». Захід організований Центром підтримки бізнесу м. Запоріжжя, основаним на базі Запорізької торгово-промислової палати в рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу за підтримки ЄБРР. Співорганізатори - Асоціація підприємств промислової автоматизації, Комітет з електронних комунікацій при ТПП України, Комітет з питань промислової модернізації при ТПП України, Запорізький національний технічний університет.

Стрімкий розвиток цифрової економіки змінює світ. Не стоїть осторонь і український бізнес. Нові технології, які пропонує науково-технічний прогрес з метою підвищення продуктивності праці, виходу на нові ринки, розвитку підприємства об’єднали більше 200 учасників.

У форумі беруть участь представники не тільки Запорізького, але й інших регіонів України: промислові підприємства та комунальні установи Дніпропетровської, Донецької, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської, Харківської, Хмельницької областей.

До Запоріжжя завітали фахівці у сфері електронних комунікацій, промислової модернізації, ІТ-автоматизації, керівники підприємств, на яких впроваджуються цифрові технології, загалом – 28 експертів.

Як зазначив президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов, основною метою заходу є створення майданчику для презентації інноваційних рішень в промисловій сфері, популяризації IT-рішень для бізнесу, Індустрії 4.0, розгляд найбільш перспективних проектів у сфері інформаційних та телекомунікаційних технологій.

У відкритті важливого для розвитку економіки регіону заходу взяли участь перший заступник голови Запорізької ОДА Елла Слепян, заступник міського голови м. Запоріжжя Валерій Еделєв.

Тема цифрової економіки – надзвичайно важлива на сьогоднішній день – вже знайшла відображення і у державній концепції розвитку, і на регіональному рівні. Щоб розвиватися, виходити на нові ринки, наш бізнес, наша молодь повинні прямувати у цьому напрямку та запроваджувати нові технології, зазначила Елла Слепян.

Першу дискусійну панель форуму розпочали з розгляду цифрової економіки у контексті кібербезпеки. Голова Комітету з електронних комунікацій при ТПП України Володимир Коляденко, звертає увагу, що питання інформаційної безпеки надзвичайно важливо і для кожного громадянина, і для бізнесу. Особливо, у світлі останніх загроз та викликів.

Також у числі експертів панельних дискусій:

• директор Асоціації підприємств промислової автоматизації Олександр Юрчак;
  • голова Комітету з питань промислової модернізації при ТПП України Володимир Власюк;
  • експерт проекту GIZ «Fit for Partnership with Germany» Євгеній Клісенко;
  • керівник проектів IT-Enterprise Роман Яворський.

Практичними прикладами впровадження автоматизованих систем та інноваційних технологій на запорізьких підприємствах поділяться представники підприємств АТ «Мотор Січ», ТОВ «Тріада Лтд», ПАТ «Елсітон», ТОВ «Інфоком Лтд».

Активну участь у форумі беруть представники вищих навчальних закладів, науковці.

Вже завтра, 24 травня, під час другого дня роботи форуму, у Запорізькому національному технічному університеті відбудеться «круглий стіл», присвячений можливостям створення кластеру Індустрії 4.0 за участі МСБ регіону.

200x150