Запорізькі енергоменеджери вивчають сучасні інструменти моніторингу

125-26 квітня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувається семінар-тренінг "Інструменти енергоменеджменту. Автоматизовані системи обліку, наступний крок - розумні мережі". Освітній захід проходить за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи EU4Business. Організатор - Центр підтримки бізнесу м. Запоріжжя, оснований на базі Запорізької торгово-промислової палати.

Курс представлений експертом, головою «Експертної платформи з енергоефективності» Ігорем Черкашиним:

- Один із інструментів енергетичного менеджменту – моніторинг споживання енергоресурсів. Його реалізація сьогодні не надає повної картини. Моніторинг має бути автоматизований – це беззаперечно.

Тренінг спрямований на те, щоб пояснити переваги автоматизованого моніторингу, продемонструвати приклади його запровадження із світового досвіду, акцентувати увагу на вдалому підборі необхідного обладнання – приладів обліку, програмного забезпечення: на що слід звертати увагу, які завдання перед собою ставити.

Практична реалізація отриманих під час тренінгу знань має допомогти вдосконалити служби енергоменеджменту на підприємствах малого та середнього бізнесу.

Дводенний семінар-тренінг спеціально розроблений для підприємств МСБ щодо навчання навичкам аналізу і підбору обладнання та програмного забезпечення для побудови системи автоматизованого обліку енергоресурсів, використанню інструментів для енергоменеджменту на підприємствах, аналізу вибору тарифних планів при споживанні енергоресурсів в залежності від виду об'єкта.

Під час тренінгу учасники опанують навички оцінки доцільності побудови тієї чи іншої структури системи моніторингу в залежності від завдань бізнесу, матимуть змогу отримати індивідуальні консультації від тренера.

200x150