64222 001 AUM Banner 600x80 en

«ЕкоФорум-2018»: запрошує ІІ міжнародний запорізький екологічний форум

23523518

30 травня – 1 червня 2018 року у виставковому центрі «Козак-Палац»      (м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 70б) відбудеться Другий спеціалізований міжнародний запорізький екологічний форум – «ЕкоФорум-2018».

Організатори заходу:

Міністерство екології та природних ресурсів України

Міністерство освіти і науки України

Запорізька міська рада

Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал»

Масштабний екологічний проект у промисловому Запорізькому регіоні покликаний стати поштовхом до реалізації нових екологічних програм, у тому числі – міжнародних, створення системи кооперації та субконтрактингу між великими та малими підприємствами, залучення інвестицій та інновацій у сфері екологічної безпеки.

Вдалий старт

ЕкоФорум-2017 вже став визначною подією не тільки для Запорізької області, а для всієї країни. У панельних дискусіях взяли участь 120 провідних експертів у сфері екології та енергозбереження з України, Канади, Німеччини, Франції, понад 3000 фахівців.

На площі більше 5000 кв. м розташувалася ековиставка від великих промислових компаній, малого та середнього бізнесу, комунальних підприємств, науково-дослідних інститутів Запоріжжя, Дніпра, Кропивницького, Харкова, Києва, Львова; компаній США, Франції.

У форматі комунікаційного майданчика працювала громадська платформа «ЕкоОко - досвід міста та містян», дитячі еколокації.

Під час Форуму Меморандум про спільні дії у сфері покращення стану довкілля підписали Запорізька міська рада та промислові підприємства Запоріжжя.

Новації ЕкоФоруму-2018

Цього року на учасників та відвідувачів ЕкоФоруму вже традиційно чекають виставка екологічних проектів та програм, конференції, презентації, семінари, майстер-класи.

У програмі форуму – змістовні заходи для промисловців та підприємництва, освітян та науковців, студентства та школярів, а також - всіх небайдужих до питань екології громадян.

Серед акцентів 2018 року – концепція «Зелений офіс» та екологічна відповідальність малого та середнього бізнесу шляхом максимального збереження ресурсів та зменшення кількості відходів.

Активну участь в ЕкоФорумі планують взяти представники обєднаних територіальних громад області, що презентують обєкти зеленого туризму та екопродукти власного виробництва.

Одним із наймасштабніших заходів ЕкоФоруму обіцяє стати конференція до 60-річчя Запорізького міського дитячого ботанічного саду.

Також у програмі - Всеукраїнський конкурс студентських проектів з екології та енергоменеджменту.

Тематика ЕкоФоруму

- Реформування системи управління природоохоронної діяльності та державного природоохоронного нагляду;

- Охорона повітряного басейну, технології та обладнання захисту атмосферного повітря від викидів забруднюючих речовин стаціонарними та пересувними джерелами;

- Охорона водних ресурсів, водопостачання, водовідведення, технології та обладнання з очищення природної та стічної води;

- Система контролю та моніторингу стану навколишнього природного середовища;

- Переробка промислових та побутових відходів, енергетичний потенціал відходів, використання вторинної сировини;

- Боротьба з карантинними рослинами;

- Енергозбереження та енергоефективність;