Бізнес-майстерня для запорізьких компаній

13 квітня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відкрила роботу бізнес-майстерня на тему співпраці з Німеччиною. Спростувати усталені штампи, послухати реальні історії успіху завітали керівники та менеджери запорізьких компаній.

Захід, що вже має передісторію, став можливим завдяки співпраці Запорізької торгово-промислової палати з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, що реалізує в Україні програму «Fit for Partnership with Germany».

ЗТПП - офіційна партнерська платформа GIZ в Запорізькій області з 2016 року.

Експерт програми Євген Клисенко:

-    Програма з перепідготовки управлінських кадрів Німеччина – Україна «Fit for Partnership with Germany» спрямована на підтримку експортних ініціатив, але багато залежить від бажання самого підприємства досягати успіху. Німеччину можна назвати чемпіоном світу з експорту, що реалізує продукцію у сотні країн світу, тож експортери можуть значно розширити свої практичні знання.

Нас пов’язують усталені довгострокові відносини з Запорізькою торгово-промисловою палатою, яка є партнерською платформою проекту у Запорізькому регіоні.

За інформацією віце-президента Запорізької торгово-промислової палати Андрія Куца, протягом цього часу близько 30 запорізьких менеджерів, що працюють у сфері металургії, машинобудування, енергетики, сільського господарства стали учасниками безкоштовних стажувань у Німеччині, набули досвіду та отримали нові ділові контакти.

Адже бізнес-майстерня – це лише перший крок, наступний – інтерв’ю з кандидатами на участь у програмі та власне - програма стажування у Німеччині, подальша співпраця. Варто відзначити, запорізькі фахівці, за оцінками німецьких експертів, завжди демонструють високий рівень підготовки та зацікавленість у розширенні ділових контактів.

Експерти проекти відзначають, що проект не є стажуванням у класичному розумінні цього слова, скоріше – бізнес-сесія, під час якої можна провести перемовини на декількох німецьких компаніях, підвищити кваліфікацію у сфері ЗЕД.

Підтверджують ефективність та користь програми і її запорізькі випускники, що теж приєдналися до бізнес-майстерні та провели експертний ринг «Як робити бізнес з Німеччиною: міфи та реальність». На допомогу тим, хто тільки прагне до участі в програмі – креативна майстерня Industry 4.0: як знайти можливості для співробітництва з німецькими партнерами, майстер-класи «Готуємо презентацію свого проекту співпраці для німецьких партнерів», «Як підготуватися до участі у програмі «Fit for Partnership with Germany».

У продовження теми «Industry 4.0»

23 – 24 травня 2018 року у ВЦ «Козак-Палац» заплановано проведення першого в регіоні форуму «Цифрова економіка: від індустріального до інформаційного суспільства». Захід організовує ЦПБ м. Запоріжжя за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу. Основною метою форуму є створення майданчику для презентації інноваційних рішень в промисловій сфері, популяризація IT рішень для бізнесу, Індустрії 4.0, розгляд найбільш перспективних проектів в сфері інформаційних та телекомунікаційних технологій.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32