Запорізькі підприємці вивчають канадський ринок

1 Medium21 березня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулася зустріч представників запорізького бізнесу з виконавчим директором Канадсько-Української Торгової Палати, координатором проекту CUTIS Еммою Турос. У форматі «круглого столу» обговорювали особливості ведення бізнесу в Канаді.

За словами віце-президента Запорізької ТПП Андрія Куца, пані Емма Турос є надійним другом та партнером ЗТПП, виступає експертом спеціалізованих форумів у Запоріжжі, надає консультаційну підтримку запорізьким підприємцям. У 2015 році підписано офіційну угоду про співпрацю між Запорізькю ТПП та Канадсько-Українською Торговою Палатою.

Пані Емма Турос відзначає: «Канада – країна, яка підтримує Україну не тільки на політичному рівні, але й економічному. Зростає співпраця між Україною та Канадою: з 1 серпня працює Зона вільної торгівлі між двома нашими країнами.

Якщо подивитися на ту продукцію, що експортується в Канаду, ми бачимо зростання технологічної продукції: машинобудування, літакобудування. Знаємо, що у Запорізькій області обсяг торгівлі з Канадою за минулий рік зріс у 4,1 рази. Це гарний показник, і це дуже приємна нагода зустрітися з підприємцями. Ми маємо величезний досвід та хочемо поділитися з ним з виробниками такого потужного регіону, як Запорізький».

Під час зустрічі приділили увагу напрямкам розвитку відносин між країнами, експортному потенціалу, актуальним питанням ведення бізнесу з канадськими партнерами, візовій підтримці.

Зона вільної торгівлі між Україною та Канадою почала діяти 1 серпня 2017 року. Без мита українські виробники можуть експортувати в Канаду перероблену сільськогосподарську продукцію, товари харчової, легкої, хімічної, нафтової та машинобудівної промисловості. Проте, не дивлячись на зростання товарообігу між країнами, потенціал ЗВТ використовується далеко не повною мірою.

На сьогодні, плануючи експорт продукції до Північної Америки, підприємці продовжують відчувати ряд проблем. Це і незнання особливостей ринку та правил роботи на ньому, і складнощі з сертифікацією, відповідністю продукції. Подолати ці бар’єри можна тільки спільними зусиллями бізнесу, експертної підтримки та широкої поінформованості.

Завантажити презентацію

logo international trade centre 01