Оновлений Клуб якості запрошує до дискусії

1 MediumЦього року Запорізький клуб якості при ЗТПП запропонував своїм постійним та новим учасникам оновлений формат роботи: розширюються можливості для обміну досвідом та активної дискусії. Зокрема, заплановані виїзні зустрічі на базі компаній-членів клубу, під час яких приймаюча сторона зможе поділитися з колегами своїм практичним досвідом у контексті управління системою якості на підприємстві.

Розширилася і географія: відтепер клуб об’єднує підприємства із Запорізької та Дніпропетровської областей (так, зовсім нещодавно приєднався лідер у галузі поставок металопрокату ТОВ «ТАКТ»).

Протягом року учасники поступово розглянуть питання еволюції систем менеджменту якості – від традиційних до інноваційних.

Зокрема, 15 березня учасники Запорізького клубу якості взяли участь у засіданні, присвяченому огляду традиційних методик та інструментів ощадливого виробництва. Познайомив із ними постійний експерт Клубу, фахівець з управління знаннями, тренінг-менеджер, представник ТОВ «MNC Груп» Валерій Рюмшин.

Ощадливе виробниицтво – це концепція менеджменту, що свого часу створена у Японії, заснована на неухильному прагненні до усунення всіх видів втрат. Ощадливе виробництво передбачає залучення у процес оптимізації бізнесу кожного співробітника і максимальну орієнтацію на споживача.

Що являє собою ощадливе виробництво по-японськи, члени клубу змогли дізнатися з виступу учасника двотижневої програми стажування від Японського міжнародного коопераційного агентства, начальника управління експертиз ЗТПП Володимира Голомба. Мова йшла про практичне застосування інструментів ощадливого виробництва та 5S на таких підприємства великого та малого бізнесу як Panasonic, Bell, Suzuki Industries и Ishii Mashinery, - саме ці підприємства відвідували учасники стажування та мали можливість особисто познайомилися з передовим досвідом.

Члени Клубу активно включилися у дискусію та обговорювали не тільки міжнародний досвід, але й проблеми, з якими доводилося стикатися на своїх підприємствах під час використання інструментів ощадливого виробництва.

За підсумками заходу прийнято рішення провести додаткову зустріч на базі одного з підприємств – членів клубу.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32