Запорізькі підприємці вдосконалили експортні знання

113 грудня у Запорізькій торгово-промисловій палаті завершився триденний семінар - тренінг для малих та середніх підприємств, присвячений експортній практиці і торговому фінансуванню. Цей захід став для запорізьких експортерів помічником на шляху до нових ринків, у той же час, допоміг завіритися, що методи оплати та варіанти фінансування можуть бути вигідно використані для підтримки збільшення долі експорту і, таким чином, забезпечити зростання.

Семінар - тренінг був організований Центром підтримки бізнесу м. Запоріжжя, основаним на базі Запорізької торгово-промислової палати, в рамках ініціативи Європейського Союзу «EU4Business» за підтримки ЄБРР.

Курс був представлений Джонатаном Яном Вальденом, головним радником з питань митного оформлення та сприяння торгівлі, Crown Agents, акредитованим та шанованим тренером. Великий досвід у сфері експорту та торгівлі, 35 років діяльності на теренах міжнародної торгівлі та логістики - надійна платформа для його ролі як тренера та автора-консультанта з усіх аспектів теми.

«Якщо ви не зможете запланувати, ваш план на успіх не відбудеться», - так звучить українською англійська приказка, з якої пан Джонатан розпочав спілкування з запорізькими фахівцями.

Адже експортування вимагає детального плану дій. До того ж, експортери повинні постійно актуалізувати свої знання, усвідомлювати нові можливості ринків та бути здатними керувати фінансовими обов’язками.

Джонатан Ян Вальден відзначив, що запорізькі компанії, представники яких взяли участь у навчанні, виготовляють чудові продукти, що можуть з успіхом реалізовуватися на зовнішніх ринках: «Наша мета – допомогти їм розширити ринки збуту та надати поради щодо безпечної торгівлі».

Важливо, що через декілька місяців інтерактивне спілкування тренера та запорізьких випускників продовжиться: за допомогою Skype - зв’язку пан Джонатан обіцяє надати вже індивідуальні консультації.

Слово учасникам тренінгу

Антон КравченкоАнтон Кравченко, «ЮжТранс Груп»:

- Наша компанія спеціалізується на міжнародних перевезеннях. Для нас актуальним і важливим є пошук клієнтів, знайомство з новими нормами експорту. Це цікавий тренінг, що дозволив дізнатися про нові аспекти, Джонатан поділився досвідом, навів випадки з власної практики – це дуже цікаво.

Алексей ЕльниковОлексій Єльніков, ТОВ «Юг Агро Запчасть»:

- Сфера нашої діяльності – торгівля запчастинами у межах України. У той же час – плануємо вихід на зарубіжні ринки та вже оформили відповідні документи. Такі тренінги необхідні з метою розвитку, підготовки, що допоможе уникнути помилок.

Олена Діденко, ТОВ «Сілкор»:Олена Диденко

- Тренінг інформативний, цікавий, наводиться дуже багато практичних прикладів, учасники отримують вичерпні відповіді на питання. Для нас це дуже актуально. Компанія займається продажем різноманітної хімічної продукції, у тому числі – на експорт. Прагнемо розвиватися, виходити на нові ринки. Наразі розглядаємо можливість виходу на ринок Близького Сходу.

200x150