64222 001 AUM Banner 600x80 en

Виробляти більше, споживаючи менше: запорізькі компанії стають ресурсоефективнішими

17 грудня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулася конференція: «Підвищення ресурсоефективності у Запорізькому регіоні: досягнення та перспективи проекту Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО)». Захід був організований партнером ЗТПП – Центром ресурсоефективного та чистого виробництва.

Активну участь у проекті беруть компанії – члени Палати: підприємства «Укрграфіт», «Запоріжфлюс», «Запоріжавтоматика», компанія «Полімер», Запорізький титано-магнієвий комбінат, Запорізький кабельний завод та багато інших.

Як зазначив президент ЗТПП Володимир Шамілов, Запорізька торгово-промислова палата завжди рада ініціювати та підтримувати проекти, спрямовані на допомогу регіональним компаніям у сфері енергоефективності, реалізації програм енергозбереження. Більше семи років тому ЗТПП ініціювала створення кластеру енергоефективності, до складу якого на сьогодні входять компанії, що реалізують сучасні енергопроекти у соціальній, виробничій сферах.

Координатор Центру з питань раціонального регулювання хімічних речовин Відділення ефективного використання промислових ресурсів, ЮНІДО Бранко Дунич підкреслив важливість ефективної співпраці Центру з ТПП: «Наша мета – підвищення енерго-, ресурсоефективності членів Палати, покращення конкурентоспроможності підприємств регіону, що зробить легшим доступ на європейські ринки».

Конференція поширила досвід впровадження підходів ресурсоефективного та більш чистого виробництва на промислових підприємствах, презентувала кращі досягнення проекту міжнародної технічної допомоги ЮНІДО в Запорізькій області. До уваги учасників були представлені приклади реалізованих цього року в Запорізькому регіоні проектів.

200x150