Запорізька ТПП налагоджує співпрацю з американськими палатами та організаціями підтримки МСП

IMG 20171024 124151 MediumЗапорізька торгово-промислова палата розширює кордони співпраці. Наразі до розгалуженої географії міжнародних контактів приєдналися авторитетні організації та установи Сполучених Штатів Америки.

В рамках спеціальної американської програми SABIT «Регіональний економічний розвиток» віце-президент Запорізької ТПП Дмитро Антонюк презентував у США потенціал Запорізького регіону та можливості співпраці з бізнесом і навчальними закладами області.

Численні зустрічі, семінари та консультації дозволили ознайомитися з особливостями регіонального економічного розвитку в США, програмами та інструментами підтримки МСП, американською системою технічного регулювання, посприяли встановленню зовнішньоекономічних відносин.

Ефективний досвід регіонального стратегічного планування американських компаній з економічного розвитку і державно-приватного партнерства (National Association of Development Organizations, Michigan Economic Development Corporation, Northern Lakes Economic Alliance, Bonner Advisory Group, Smart Incentives, Marga Inc.) обов’язково буде використаний Запорізькою ТПП під час розробки та реалізації програм соціально-економічного розвитку.

Встановлені ділові контакти та визначені перспективи співробітництва з представниками американських палат: віце-президентом американської ТПП Гарі Літманом, президентом палати комерції м. Петоскі (штат Мічиган) Карлін Смітом, директором з взаємовідносин із урядом палати комерції м. Траверс Сіті (штат Мічіган) Кентом Вудом.

Зокрема, важливим інструментом підтримки та розвитку інноваційного підприємництва в США є функціонування мережі бізнес-інкубаторів. Під час відвідувань американських бізнес-інкубаторів (університету Каліфорнії та державного університету Домінгоса Хілла, TechnoTown у Детройті, Macomb-Oakland University Incubator, штат Мічиган) досліджено досвід їх функціонування та встановлено домовленості щодо методологічної допомоги у розвитку академічних бізнес-інкубаторів Запорізької області.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32