broker tamojnya zaporozhzhye eur1

ЄБРР надає грантову підтримку малому та середньому бізнесу на консалтингові проекти у рамках ініціативи EU4Business

1 Small6 вересня у Запорізькій торгово-промисловій палаті у рамках діяльності Центру підтримки бізнесу м. Запоріжжя відбулася перша практична зустріч регіонального бізнесу з представниками ЄБРР. Головним експертом виступив провідний банкір програми Владислав Носик. Захід був присвячений можливостям фінансування малого та середнього бізнесу, які надає Європейський банк реконструкції та розвитку у рамках ініціативи EU4Business.

Вітаючи учасників, президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Шамілов нагадав, що наприкінці 2016 року Запорізька торгово-промислова палата обрана інформаційним партнером Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках програми EU4Business. На базі ЗТПП створено Центр підтримки бізнесу.

У зустрічі взяли участь більше 40 представників запорізьких компаній, що працюють у сфері машинобудування, металургії, агросектору та переробки, альтернативної енергетики, фінансових послуг.
Технічний директор ТОВ «Югсталь» Олександр Кошевий розповідає:
«Наша компанія має стратегію, цілі – це розширення внутрішніх ринків збуту, вихід на експорт. Ми вдячні Центру підтримки бізнесу та Запорізькій ТПП за мотивацію, супроводження підприємств. Це різні формати: від участі у форумах, консультаційних заходах – до допомоги у перемовинах, ведення торгово-економічних відносин.

У нас є декілька стратегічних проектів, спрямованих як на покращення продукції, екологічної ситуації у регіоні, так і на отримання нових робочих місць. Звісно, для реалізації цих проектів необхідні інвестиції та консалтинг, тому хочемо представити їх Банку, зацікавити та, можливо, отримати фінансування».

Зустріч, що відбулася, це тільки початок. На бізнес Запорізького регіону чекає насичена діловими подіями осінь. Це презентації та тренінги у галузі фінансового менеджменту, експортної практики, торгового фінансування, знаходження нових ділових контактів. У листопаді відбудеться форум, присвячений розвитку агропромислового комплексу, а також конференція щодо розвитку туристичної привабливості регіону шляхом підвищення ефективності діяльності МСБ сектору HoReCa.

Довідково

ЄБРР в Україні надає грантову підтримку на консалтингові проекти малому та середньому бізнесу з 2010 року. Гранти надаються на консультації з розробки маркетингових стратегій, інформаційно-комунікаційних технологій, інноваційних рішень, стандартів управління якістю.

Грантова підтримка ЄБРР допомагає малим і середнім підприємствам залучати висококваліфікованих місцевих консультантів та міжнародних екпертів-практиків, здатних якісно трансформувати їх бізнес, та надає гранти для часткової компенсації оплати послуг консультантів.

Ініціатива «EU4Business» об’єднує усі програми ЄС, спрямовані на підтримку малих і середніх підприємству регіоні Східного партнерства, до якого входять ЄС, його держави-члени і шість країн-партнерів: Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна. Більш детальна інформація на офіційному веб-сайті www.eu4business.eu.