broker tamojnya zaporozhzhye eur1

Виставка-конференція «Золоте гроно-2017»

Grono2017 5Виставка-конференція «Золоте гроно» вже другий рік поспіль проходить у Запоріжжі, у виставковому центрі «Козак-Палац». Організатор - інформаційна компанія «Інфоіндустрія» у партнерстві з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP – об’єднує виноградарів з різних куточків України. Фермери діляться досвідом вирощування винограду та догляду за ним, демонструють кращі зразки продукції нового сезону, на виставці можна знайти і препарати з захисту рослин, спеціалізовану наукову літературу.

Цього року учасникам та відвідувачам запропонована насичена ділова програма – від селекції та сучасних технологій вирощування винограду – до питань фінансової та юридичної підтримки агровиробництва.

У числі спікерів конференції – віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Андрій Куц. До уваги аграріїв він представив дві актуальні теми: міжнародні проекти з технічної допомоги підприємствам сектору АПК та порядок надання сертифікатів з форс-мажорних обставин.

Маючи великий досвід міжнародної співпраці, участі у закордонних проектах, Запорізька торгово-промислова палата радить аграріям уважно вивчати можливості міжнародних проектів та брати в них участь. Адже це корисне джерело практичної інформації, нових знань, ділових контактів. Наприклад, ЗТПП виступає партнером та учасником проектів GIZ – надає можливість пройти стажування у Німеччині та East Invest2 (реалізовувався з 2015 по 2017 рік) – був спрямований на підтримку аграрного сектору та виробників продуктів харчування.

На разі ЗТПП – як офіційний партнер проекту ЄС та ЄБРР «EU4Business» у Запорізькому регіоні – вже восени запросить аграріїв до участі у серії ділових заходів, покликаних сприяти розвитку бізнесу та розширенню ринків збуту.

На жаль, агробізнес має багато ризиків, зокрема, залежить від погодних умов. Таким чином, часом перед аграріями постає питання про необхідність засвідчення форс-мажорних обставин. У відповідності з Законом України «Про торгово-промислові палати в Україні» ТППУ та вповноважені нею регіональні палати підтверджують форс-мажорні обставини та видають відповідний сертифікат.