Академія малого і середнього бізнесу відкрила роботу у Запорізькій ТПП

20170315 122015

15 березня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відкрила роботу Академія малого і середнього бізнесу. Навчальний інтерактивний курс для компаній Запорізького регіону організований в рамках проекту Європейського Союзу "East Invest 2", учасником якого є Запорізька ТПП. Відкриваючи захід, президент ЗТПП Володимир Шамілов подякував партнерам та експертам, що протягом трьох днів будуть ділитися з представниками запорізьких компаній своїми знаннями в сфері торгових відносин з ЄС, технічних стандартів, експортної готовності, формування маркетингової політики.

Учасників привітали ключовий експерт проекту East Invest2 Доріс Рабетге та начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Запорізької облдержадміністрації Артур Бойко.

За словами пані Доріс Рабетге, запропонований курс спрямований перш за все на аудиторію малого та середнього підприємництва, що зацікавлена в експорті до ЄС, робить перші кроки або вже планує розширювати ринки збуту власної продукції.

Цікаво, що одночасно з сесійними дискусіями та виступами експертів, компанії можуть скористатися можливістю індивідуальних консультацій.

Старший радник ЄС (Торгово-промислова палата Антверпена, Бельгія) Люк Ван Луверен, що надає експертні поради агропідприємствам та компаніям харчової промисловості, вбачає великий експортний потенціал запорізьких компаній у виході на європейські ринки:
- Я хочу надати компаніям «домашнє завдання», щоб вони знали, за якими законами необхідно діяти, які правила потребують детального вивчення.

Протягом навчальних сесій Академії запорізькі спеціалісти будуть ознайомлені з зобов’язаннями, які виникнуть з торговими договорами, а також з законодавством ЄС в цілому. Завдання заходу - підвищити обізнаність у різних питаннях пов’язаних з експортом на ринок ЄС та забезпечити МСП знаннями та ресурсами, щоб знайти конкретну інформацію, яка потім може бути використана у відповідній компанії.

logo international trade centre 01

Тел. (0619) 43-03-43, (0619) 42-86-32