У Запорізькій ТПП обговорювали шляхи розвитку професійно-технічної освіти

1 SmallМіжгалузевий центр професійної освіти Запорізької торгово-промислової палати ініціював проведення круглого столу, присвяченого особливостям ліцензійної та атестаційної процедури з підготовки робітничих кадрів на сучасному етапі. За словами віце-президента Запорізької ТПП Дмитра Антонюка, захід продовжує діяльність Центру, зокрема, одна з попередніх ділових зустрічей була присвячена перевагам дуальної системи освіти, організації підвищення кваліфікації співробітників промислових компаній.

Діяльність здійснюється у партнерстві з органами місцевої влади, ЗОСППР «Потенціал», асоціацією фахівців з питань професійного навчання на виробництві «Ресурс», закордонними партнерами, зокрема Торгово-промисловими палатами Лейпцига, Вільнюса, Казахстану.

На разі поштовхом до проведення освітнього заходу стали нові законодавчі норми – Закон України «Про ліцензування видів господарської діяльності» та Постанова «Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти» та як наслідок – необхідність проведення державної атестації відділів технічного навчання підприємств регіону.

Головні консультанти зустрічі – голова експертної ради з професійно-технічної освіти Акредитаційної комісії України Віктор Василиненко та член експертної ради Антон Згурський. В обговорення також взяли участь заступник виконавчого директора ЗОСППР «Потенціал» Валерій Сапронов, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Олена Трушкова, заступник директора з соціальних питань та персоналу ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» Людмила Василега, представники промислових компаній регіону.

Учасники вважають, що Міжгалузевий центр професійної освіти, створений при Запорізькій торгово-промисловій палаті, міг би виступати координуючою ланкою між малими та середніми підприємствами та професійно-технічними навчальними закладами, що працюють на базі великих підприємств, а також – надавати консалтингові послуги з супроводження процедур ліцензування та акредитації навчальних центрів.

tppbizedu4