Визначаємо коди ДК016 на послуги для заповнення податкової накладної

Нагадуємо про можливість залучення експертів ТПП до визначення кодів ДК:016 на послуги, які надає ваше підприємство.

Обов’язкове внесення до податкової накладної кодів на послуги згідно із класифікатором ДК:016 із березня 2017 року передбачено останніми змінами до Податкового кодексу. У зв’язку з цим, зазначення кодів на послуги стало загальною практикою при оформленні договорів між установами і організаціями.

Звертаємо увагу, що до кінця поточного року помилки у заповненні реквізитів податкової накладної, які не впливають на ідентифікацію операції, не тягнуть за собою застосування штрафних санкцій. Проте помилковий код може призвести до позбавлення користувача Ваших послуг права на податковий кредит з ПДВ.

Задля уникнення такої неприємної ситуації пропонуємо звертатись направляти нам запитами щодо визначення кодів на послуги через системи  online.e-tpp.org та/або за тел. (061) 213-50-27.

Інформуємо, що встановлення кодів згідно із національними класифікаторами товарів і послуг є одним зі статутних видів нашої діяльності, при цьому відповідно до Закону «Про торгово-промислові палати в Україні» експертні документи, видані ТПП в межах їх повноважень, є обов’язковими для застосування на всій території України.

До речі, наприкінці лютого ТПП України організувала курси для із підвищення кваліфікації на тему “Визначення кодів за ДК016:2010″. Відвідали ці курси і спілкувалися із розробниками класифікатору ДКПП також і наші експерти.

tppbizedu4