Економічний круглий стіл у Запорізькій ТПП об’єднав підприємців Запоріжжя та Франції

P1012457 SmallВ2В-перемовини запорізьких та французьких компаній відбулися у рамках Французько-українського економічного круглого столу у Запорізькій торгово-промисловій палаті.

- Я дуже вдячна організатором цієї зустрічі – зазначила Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, представляючи французьку делегацію на початку зустрічі. – Це компанії, які вже присутні в Україні, а деякі з них – і в Запорізькому регіоні. Для нас дуже важливо підтримувати Україну не тільки політичними засобами, але й у сфері бізнесу. Наша спільна думка: треба розвивати як політичні, так і економічні зв’язки.

У заході взяли участь президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, президент Запорізької ТПП Володимир Шамілов, керівники французьких та запорізьких компаній, представники громадськості, ЗМІ.
За словами президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова, Франція вірить в Україну та готова ділитися знаннями та досвідом. Бізнес завжди чекає зустрічей з бізнесом. Франція є лідером у багатьох напрямках, це четверта економіка у світі. Якщо Україна має потенціал для розвитку, то Франція вже пройшла цей шлях. Наприклад, великі можливості України у сільському господарстві, але необхідний прорив – а це потребує селекційної роботи, запровадження нових технологій. Франція ж є лідером у багатьох напрямках, і ми можемо активно співпрацювати. Своєю активною позицією ми повинні продемонструвати, що готові до роботи.

Cеред учасників круглого столу – президент Асоціації «Французька ділова спільнота в Україні» Томас Моро. У 2013 році Запорізька ТПП та Асоціація підписали Угоду про співробітництво. Сьогодні ж сторони сподіваються, що зустріч стане поштовхом до розвитку нових ділових контактів.

- Такі зустрічі надзвичайно важливі. Сподіваємося на конкретні результати, адже до Запоріжжя завітали компанії, які готові інвестувати. Зараз сприятливі умови для початку співпраці, підтвердив це і Українсько-французький бізнес-форум, що нещодавно відбувся у Парижі, - вважає Томас Моро.

Банківські послуги, туризм, проектування у сфері транспорту, міського розвитку, охорона навколишнього середовища, агропромисловий ринок, препарати захисту агропродукції - основні напрямки діяльності французьких компаній, що завітають до Запоріжжя.
У роботі круглого столу взяли близько 30 керівників та власників запорізьких компаній. Це представники малого та середнього бізнесу, що працюють у сфері машинобудування, альтернативної енергетики, харчової промисловості, логістики, перевезень, агровиробництва, туризму.

tppbizedu4