Запорізькі топ-менеджери стажуються у Німеччині

Em552BFSgc4Запорізька торгово-промислова палата є партнерською платформою Запорізької області в проекті «Програма Федерального міністерства економіки та енергетики з підготовки управлінських кадрів – Fit for Partnership with Germany», що реалізується Німецьким Товариством Міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ. Учасники отримують інформацію про специфіку бізнес-культури Німеччини, удосконалюють свої навички управління та ведення переговорів. Відвідуючи німецькі підприємства, молоді керівники здобувають досвід та інформацію з перших вуст, знайомляться з сучасним обладнанням та технологіями, а також можуть налагодити індивідуальні контакти з потенційними партнерами.

Нещодавно зі стажування у Німеччині повернулися запорізькі учасники Програми для топ-менеджерів – представники компаній – членів Запорізької ТПП.

Про перші враження, результати та надбання розповідає начальник відділу продажів ПМВКП «Ассоль», учасник Програми Руслан Липовий:

- Спеціалізація компанії «Ассоль» - продаж і ремонт спецтехніки, постачання запасних частин, крупновузлове виробництво бульдозерів.

Як спеціалісту, що відповідає за управління продажами, мені було важливо познайомитися зі стилем ведення бізнесу у Німеччині, вивчити досвід німецьких компаній з організації крупновузлового збирання спецтехніки чи сільгосптехніки. До того ж, ми прагнемо стати сервісним партнером німецьких компаній, що експортують сільгосптехніку, спецмашини чи обладнання та отримати у майбутньому дилерські повноваження з просування машин і обладнання на ринок України.

Очікування щодо навчання та обміну досвідом цілком виправдалися. Вже зараз вивчаємо пропозиції від потенційних німецьких партнерів – адже продукція повинна бути затребуваною українським споживачем.

Навчання проходило у м. Дрезден у форматі тренінгів (проводилися в інтерактивному режимі та були націлені на практичне застосування отриманих управлінських компетенцій), групового відвідування підприємств (а це – можливість побачити на практиці сучасні методи управління підприємством, познайомитися з сучасною технікою і обладнанням, поспілкуватися з потенційними бізнес-партнерами), індивідуального відвідування підприємств (дозволило встановити контакти з німецькими компаніями в індивідуальному порядку).

Участь у програмі допомогла налагодити нові ділові контакти також і з українськими колегами. Адже спеціалізація компаній, представники яких входили до групи, була дуже різноманітною: енергетика, машинобудування, чорна та кольорова металургія, харчова промисловість.

У Німеччині вдалося відвідати цілий ряд підприємств, що вирізняються сучасними методами управління. Зокрема, Miсroelectronic Packaging GmbH (виробництво мікросхем, чіпів для автомобілів), Bosch GmbH (виробництво професійних електроінструментів), AMAND Umwelttechnik Lockwitz GmbH & Co. KG (переробка будівельних відходів), MAFA GmbH (виробництво сільгосптехніки), TRUMPF AG (світовий лідер з виробництва станків), Capron GmbH (виробництво кемперів (будинки на колесах), VW Sachsen GmbH (виробництво автомобілів Volkswagen), DVB AG (підприємство громадського транспорту Дрездена) та інші.

Спеціалістам, що тільки розмірковують над можливістю спробувати свої сили в участі в Програмі, раджу визначити для себе реальні та конкретні цілі стажування, тоді обов’язково будуть результати.

Участь у стажуванні є безкоштовною, проте обов’язковим є проходження потенційними учасниками співбесіди. Програма є надзвичайно перспективною в економічному плані як для підприємств країн-партнерів, так і для німецьких підпиємств. Станом на 2016 рік у Програмі взяли участь більше ніж 11000 управлінських кадрів. Всі вони є представниками підприємств з високим зовнішньоекономічним потенціалом.

Cm0VAaUb8CU

200x150