Сучасні методи вдосконалення системи менеджменту якості обговорили на семінарі

Сучасні методи вдосконалення системи менеджменту якості обговорили на семінарі24 листопада у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулося завершальне у цьому році засідання Запорізького клубу якості. Інформаційний семінар для спеціалістів та менеджерів СМК, а також аудиторів І-ІІ сторони був присвячений питанням «бліц-якості» та огляду сучасних методів і інструментів системи менеджменту якості.

Традиційно навчальний захід був покликаний підвищити компетентність спеціалістів, а зокрема – розглянути та дати оцінку особливостям різних методів та інструментів вдосконалення системи менеджменту якості, відпрацювати системні рішення щодо змін і корегування діючих процедур СМК.

Зустріч традиційно провів спеціаліст з управління знаннями, тренінг-менеджер, представник ТОВ «МНС Груп» Валерій Рюмшин (м. Харків). За словами експерта, всі інформаційні заходи для учасників Запорізького клубу якості цього року пройшли під знаком нової версії стандарту ISO 9001:2015 року. Увага приділялась різним аспектам: управлінню ризиками, управлінню змінами, результативності процесів. Сьогодні у центрі уваги – нові методи покращення системи менеджменту якості.

- Наступного року ми плануємо розвивати цей напрямок, будемо говорити про нову версію стандарту ISO 9004, яка має вийти у найближчому майбутньому, також є багато інших перспективних напрямків, - зазначає Валерій Рюмшин. - Загалом, такі об’єднання як Запорізький клуб якості є новаторськими для України, сподіваюсь, що ця ініціатива буде підтримана й іншими регіональними палатами.

tppbizedu4