Запорізькі аграрії та промисловці презентують регіон у Туреччині

adana zcci ukraine biz 5

Запорізькою торгово-промисловою палатою спільно з турецькими колегами – Промисловою палатою Адани організований діловий візит підприємців Запорізького регіону до Республіки Туреччина.
17 листопада під час ділової зустрічі у Промисловій палаті Адани відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між палатами Запорізького регіону та Адани. Запорізька делегація на чолі з президентом ЗТПП Володимиром Шаміловим бере участь у роботі 10-ї щорічної виставки агрокультури, тваринництва, птахівництва і молочної промисловості Adana Agriculture Fair. Близько 20 аграріїв та промисловців нашого регіону не тільки представляють власні підприємства та агропромисловий потенціал Запорізької області, але й проводять перемовини з турецькими колегами, діляться досвідом та успішними напрацюваннями. Зокрема, відбулися В2В зустрічі у Промисловій палаті та виставковому центрі, ділова зустріч у Товарній біржі м. Адана.

У ході візиту заплановано відвідування Середземноморської Асоціації Експортерів у провінції Мерсін та інші ділові заходи, під час яких буде презентовано інвестиційно-промисловий потенціал Запорізької області.

Зокрема, вітчизняний бізнес у Туреччині представляють компанії «Ассоль», «Ролл Гранд», «Югсталь», «Запоріженергокомплект», «Розівка», «Агролюкс», асоціація «Жінки-фермери», «СПП Лана», «Байда», «Перемога», «Промінь», «Лідер», «Атоменергомаш» ДП НАЕК «Енергоатом».

Нагадаємо, що у травні цього року, під час виставки «Машинобудування. Металургія» відбувся перший візит делегації Адани до Запорізького регіону. У рамках виставкового промислового форуму у «Козак-Палац» відбулася українсько-турецька коопераційна біржа. Турецькі компанії представляли машинобудування, металообробку, литво, супутні сфери важкої промисловості, будівельний, туристичний бізнес.

Враховуючи зацікавленість обох сторін у розвитку співпраці, а також – перспективи підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Туреччиною і Україною, сподіваймося, що двосторонні ділові зустрічі вже незабаром призведуть до реалізації нових бізнес-проектів.

tppbizedu4