Експерти Запорізької ТПП беруть участь у розробці Стратегії розвитку міста

Стратегия развитияУ рамках проекту ПРОМІС, 8 листопада у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулось спільне засідання Дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку та Координаційної ради з розробки Стратегії розвитку міста.
Експерти ПРОМІС презентували результати опитування громади Запоріжжя щодо проблем та напрямів розвитку міста.
Активною та зацікавленою була робота в групах над SWOT-аналізом за обраними стратегічними напрямами.

Запоріжжя є учасником україно-канадського проекту «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), який реалізується Федерацією канадських муніципалітетів за фінансової підтримки уряду Канади. В рамках цього співробітництва в обласному центрі ведеться робота над формуванням Стратегії розвитку міста до 2017 року.

На першому етапі представники проекту ПРОМІС накопичували необхідний матеріал про стан справ у місті, вивчали громадську думку відносно основних напрямків Стратегії. Зокрема, було проведено експертне опитування з метою вивчення думки керівників компаній, підприємців, членів Координаційної ради, запоріжців.

За результатами проведеного опитування громадян був підготовлений звіт та попереднє бачення основних напрямків розвитку міста, які й були представлені у Запорізькій торгово-промисловій палаті.

Особливу увагу проект приділяє питанням розвитку малого та середнього підприємництва у регіоні. Зокрема, одночасно із заходом у ЗТПП, у місті Мелітополь відбулось засідання робочої групи з розробки Програми просування продукції міста на зовнішні ринки за методологією Проекту ПРОМІС.

Під час засідання активно обговорювали експортний профіль міста, презентований експертами проекту. Визначили стратегічні напрями просування продукції міста на зовнішні ринки та ідеї проектів для включення до Плану дій Програми.

tppbizedu4