На часі – застосування інноваційних технологій енергозбереження

P1012076Досягнути скорочення енергоспоживання та більш раціонального використання енергоресурсів можна тільки шляхом комплексного застосування передових технологій енергозбереження та заходів комплексного характеру, - переконані організатори та учасники семінару, що відбувся 3 листопада у Запорізькій торгово-промисловій палаті та був присвячений сучасним енергозберігаючим технологіям та обладнанню, питанням альтернативної енергетики.
У заході взяли участь більше 70 компаній Запорізького регіону, у тому числі – учасники кластеру енергоефективності Запорізької торгово-промислової палати.

Під час семінару можна було ознайомитися з новими технологіями в сфері енергозбереження, альтернативної енергетики, асортиментом продукції профільних підприємств, отримати відповіді на запитання, обговорити можливості та умови співпраці з представниками компаній.

Начальник відділу енергозбереження ТОВ «Содружество Авиа Строй» Ігор Таранов акцентував увагу на досвіді та можливостях підприємства щодо проектування і впровадження енергоефективних технологій, тепловізійного обстеження покрівель, огороджувальних конструкцій, енергетичних комунікацій. Спеціаліст акцентував увагу на тому, що за допомогою тепловізійного обстеження промислових і побутових об'єктів можна виявити шляхи втрати тепла (так звані «місточки холоду»), визначити якість утеплення стін, покрівлі, полу.

Теплоаудит допоможе виявити проблеми з електропроводкою та електрообігрівом, що у наслідку забезпечить стабільну роботу електрообладнання та попередить аварійні ситуації.

Також під час семінару досвідом поділилися представники компаній EFFI - першого українського виробника кліматичних панелей, «ВДЕ» - виробника теплових насосів, «ТОВ МП« Теком» - першого національного виробника сонячних вакуумних колекторів торгової марки «Стар Енержі».