Бізнес-майстерня для професійних кадрів

Бізнес-майстерня для професійних кадрів«Висококваліфіковані управлінські кадри, які володіють сучасними знаннями, вміннями і навичками менеджменту та кооперації, можуть зробити істотний внесок до інтернаціоналізації економіки, економічного зростання та добробуту», - зазначається в Угоді про співпрацю між проектом «Програма Федерального міністерства економіки та енергетики з підготовки управлінських кадрів – Fit for Partnership with Germany», що реалізується Німецьким Товариством Міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ, та Партнерською платформою Запорізької області – Запорізькою торгово-промисловою палатою.

Документ підписано у жовтні 2016 року, проте, співпраця розпочалася раніше. Перший відбір та консультаційні сесії з потенційними учасниками програми стажувань на безкоштовній основі «Fit for partnership with Germany» - «Готові до партнерства з Німеччиною», Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ провело у ЗТПП у березні цього року. Вже маємо результат – дев’ять кандидатів успішно пройшли відбір, зокрема, двоє топ-менеджерів у ці дні перебувають на стажуванні у Німеччині.

На початку шляху – 12 представників компаній регіону, що переважно представляють аграрний сектор економіки, промисловість. Бізнес-майстерня «Готуємося до партнерства з Німеччиною» вдруге відчинила двері у Запорізькій ТПП 13 жовтня. Українським підприємствам пропонується стажування за двома напрямками: економічна кооперація без галузевої специфіки та економічна галузева кооперація у сферах енергоефективності в промисловості, будівництві та санації будівель та споруд, відновлюваних джерел енергії, сільського господарства, у секторі охорони здоров’я.

Захід допоміг не тільки ознайомитися з Програмою, але й з механізмом пошуку партнерів в Німеччині та країнах ЄС, отримати навички грамотної підготовки проектного завдання для стажування, презентації компанії.

200x150