InCoForum – відправна точка до подальшої роботи

incoforum запорожьеПідведені перші підсумки Міжнародного форуму інтеграції та кооперації "InCoForum", який відбувся у ВЦ "Козак-Палац" 11-12 жовтня.
Загалом у роботі форуму взяли участь близько 1500 учасників. Зокрема, це представники центральних органів виконавчої влади, керівництво області, депутати обласних, міських та районних рад, асоціацій з підтримки бізнесу, керівники великих промислових підприємств та агросектору, інвестори, численні іноземні дипломати та бізнесмени з Австрії, Білорусі, Німеччини, Казахстану, Канади, Китаю, Македонії, ОАЕ, Польщі, Чехії та багатьох інших країн.

Під час робочої поїздки до Запорізької області Форум відвідав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Голова Уряду підкреслив особливе значення міжнародних бізнес-заходів для розвитку економіки України. Він підкреслив, що завдання влади - створити сприятливі умови, надавати відповідний сервіс та знищити будь-які перепони на шляху залучення інвесторів.

На Форумі були представлені ключові зміни в питаннях інвестування, торгівлі і кооперації на внутрішніх і зовнішніх ринках, а також їх особливості з урахуванням дії Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

12 жовтня у рамках Форуму були висвітлені три основні блоки. Перший присвятили питанням розширення географії експорту українських компаній у форматі експертного обговорення особливостей співпраці з регіонами та країнами. Другий - охоплював питання інтеграції в світове співтовариство. Провідні експерти оприлюднили свої думки щодо перспектив, шляхів і особливостей виходу на світові ринки.
Третій блок включав інструменти підтримки та фінансування експортно- імпортної діяльності, внутрішньої кооперацїї, подання міжнародних проектів технічної та фінансової допомоги, а також електронних торговельних майданчиків як інструментів внутрішньої кооперацїї.
Під час Форуму презентовано інвестиційний паспорт Запорізької області, який дозволяє показати особливості та переваги нашого регіону, а також сприятиме залученню як внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів та партнерів.

На форумі підписано міжнародні документи: меморандум про створення Запорізької інженерної палати між землею Саксонії Анхальт, Асоціацією органів місцевого самоврядування «Запорізький регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад» та Агенцією регіонального розвитку Запорізької області; договір про співпрацю між Запорізькою тогово-промисловою палатою та PartnershipwithGermany.

За підсумками Форуму всі пропозиції та вироблені алгоритми будуть сформульовані у Резолюції. Документ, у першу чергу, важливий для того, щоб офіційні заходи та робочі сесії стали відправною точкою для продовження роботи у напрямку розвитку економіки регіону, підтримки підприємництва.

tppbizedu4