Fit for Partnership with Germany: 15 років успішної бізнес-співпраці

Fit for Partnership with Germany: 15 років успішної бізнес-співпраціМасштабний проект під назвою «Програма Федерального міністерства економіки та енергетики «Fit for Partnership with Germany» яку реалізує за дорученням Уряду Німеччини Німецьке Товариство з міжнародного співробітництва GIZ, - надійний партнер Запорізької торгово-промислової палати, - в цьому році відзначає своє 15-річчя.

Програма є дієвим інструментом з розвитку зовнішньоекономічної діяльності українських – особливо малих та середніх – підприємств.

Учасниками Програми є керівники та менеджери українських підприємств, зацікавлених у встановленні та поглибленні економічних зв'язків з підприємствами Німеччини та іншими 18 країнами – партнерами Програми.

Програма включає 4-тижневу бізнес-сесію в Німеччині, протягом якої українські бізнесмени знайомляться з економікою Німеччини, встановлюють контакти з німецькими компаніями, отримують знання і досвід, необхідні для успішної діяльності на ринках країн ЄС.

Програма «Fit for Partnership with Germany» реалізується в Україні з 2001 року. За цей час понад 1000 керівників скористалися можливостями Програми у Німеччині і зараз з успіхом реалізують отримані знання і навички для підвищення конкурентоспроможності своїх підприємств та виходу на нові ринки.

Це підтверджують зокрема результати моніторингу економічної ефективності Програми в цілому та економічної ефективності перебування українських бізнесменів у Німеччині, який щорічно проводиться на семінарах Follow-up.

Так, результати 2015 року показали, що:

більше 70% учасників Програми встановили або поглибили контакти з німецькими підприємствами та організаціями

89% учасників ініціювали після стажування зміни на своїх підприємствах

51% учасників зазначили зміни в особистій кар'єрі (підвищення в посаді, розширення кола повноважень та ін.)

ще 45% учасників є або власниками, або топ-менеджерами підприємств, для яких бізнес-сесія в рамках Програми - можливість швидкої та ефективної реалізації експортних стратегій.

Fit for Partnership with Germany: 15 років успішної бізнес-співпраці

Черговий моніторинг - Follow-up семінар - буде проведено 22 жовтня 2016 року в Києві для 130 керівників українських підприємств, що перебували у Німеччині на бізнес-сесіях у 2015-2016 роках в рамках Програми «Fit for Partnership with Germany».

В цілому, за 15 років існування Програма Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини «Fit for Partnership with Germany» внесла вагомий внесок у підвищення ефективності та розвиток зовнішньоекономічних зв'язків українських підприємств.

Більше інформації на сайті: http://ukraine.managerprogramm.de